Den sista dagen i stugan

Godmorgon! Jag är ju äntligen tillbaka i Stockholm efter någon veckas flängande. Har varit det sedan i måndags, då vi landade på Arlanda tidigt tidigt på morgonen och sedan dess har dagarna inte gått i många knop. Så lär det fortsätta tills på fredag, då jag och Magnus tar flyget ner till Österlen där vi hälsa på i Mirandas lantställe. Ser fram emot detta så mycket.

Jag har i alla fall hunnit gå igenom en massa av de bilder som jag samlat på mig sedan min semester började, så vi betar av lite tycker jag, och hoppar tillbaka i tiden till förra måndagen, då jag och Magnus fortfarande befann sig i min släkts sommarstuga i Angsjön.

Efter att det regnat hela dagen innan vaknade vi äntligen upp till lite sol. Vissa av oss piggare än andra.

Medan Magnus vaknade till liv gick jag ut barfota ner till sjön.

Jag undvek myror och kryp när jag gick runt i det fuktiga gräset och kollade runt bland lupiner, vass och små ängsblommor som stack upp lite här och var.

Och sedan gick jag in igen och gjorde frukost med Magnus. Yoghurt med nektariner.

Kaffe, såklart, plus ägg och mackor med färskost och skivad tomat.

Och såklart bra frukostsällskap. Som alltid.

Sedan fortsatte dagen i samma sommartakt som dagen innan. Magnus tog ut hängstolen till gungställningen och jag satt i en solstol och läste. Från stugan hördes P1 och från skogen fågelkvitter. Väldigt mindful ändå.

Efter någon timme blev det baddags.

Följt av iskaffe på verandan. Iskaffe har ju för övrigt blivit min nya drog, så läskade och svalt när det är varmt ute.

Sedan gick vi på upptäcksfärd på tomten. Bland annat in i lekstugan som vi lekte i som barn, och som en gång stod hemma i min mammas barndomshem i Bjurholm. Nu håller min mosters man på att rusta upp efter att den stått oanvänd några år.

Men inuti är allt sig likt. Samma små glas, skedar och fat vi gjorde lerkakor i och till och med menyn från “resturangen” jag och min syster hade här en sommar.

Vin röt, vit 15 kr. Bra pris.

Sedan gjorde vi en lunchsallad som vi åt på verandan. Med överblivna halloumibitar, dijonnaise och nektariner från tidigare måltider.

Och så fortsatte läsandet och radiolyssnandet och solandet i någon timme till.

Tills vi blev rastlösa och gick på en promenadrunda.

Det är så intressant hur saker kan ändras. När jag var liten tyckte jag nästan aldrig om att vara i stugan, och hatade mossan i gräset nere vid vattnet, alla mygg och insekter och den slemmiga botten i sjön. Men nu ville jag knappt åka därifrån. Funderar redan på hur jag ska lyckas klämma in en vistelse till innan vintern kommer. Kanske får åka upp i höst någon helg som en minisemester? Vi får se.

Men hem skulle vi för den här gången. Så efter ett sista dopp och lite ihoppackande i stugan hoppade vi in i bilen.

Och satte av mot Umeå igen.

På vägen hem stannade vi till vid Glassbonden utanför Vännäs.

Så mysig plats. För er som följt mig ett tag kanske minns att vi var här för två somrar sedan, med våra vänner Klara och Kalle? Det var även under samma utflykt som vi hittade vårt köksbord, som varit med på otaliga frukostbilder här på bloggen.

Den här gången gjordes dock inga loppisfynd. Istället åt vi åt glass med älgört och västerbottensost, kollade på kossor som betade och på älven som rann under hängbron innan vi köpte med oss en bytta med glass till min pappa och hoppade in i bilen igen.

Och åkte den sista biten hem till Umeå. Och med det så var den inlandstrippen över.

Leave a comment