En kväll vid Kvarnholmen

För några veckor sedan, under midsommarhelgen, hade jag och Magnus en ledig kväll. Alla våra kompisar var bortresta, och Stockholm helt tomt på folk, men efter att vi ätit middag och pillat oss i naveln i soffan en stund bestämde vi oss för att ändå hitta på något, så vi hoppade på tunnelbana + buss och åkte kvällsutflykt.

Hit, till Kvarnholmen i Nacka. Jag bodde i Finnboda Hamn precis bredvid när jag pluggade i Stockholm hösten 2014, och då var området mestadels en byggarbetsplats, så när vi sett att Beata var här för några veckor sedan blev vi sugna på att åka dit.

Kvarnholmen är ju numera ett bostadsområde, men förr låg massa industrier här, så inklämt bland nya bostadskomplex står gamla industribyggnader kvar. Bland annat gamla silos, och såklart Kvarnen Tre Kronor, som udden fått sitt namn av.

Verkligen ett så fint område.

Vi strosade runt lite, kollade på fina byggnader och ut på Saltsjön och Djurgården genom små glipor mellan byggnaderna.

Sedan gick vi ner mot vattnet och passerade en färgglad basketplan.

“Ta bild på mig så att det ser som att jag dunkar!”

Och så satte vi oss ned vid vattnet i kvällssolen.

Kollade lite på båtar som åkte förbi. Både stora.

Och små.

Sedan passerade en SL-båt som åkte in mot stan, så vi hoppade på och vinkade hejdå till Kvarnholmen.

Och så tuffade vi iväg in mot stan.

Stockholm i kvällssol. Det måste ändå vara det finaste som finns.

SparaSpara

Leave a comment