En söndag med Malin, målningar & fina möbler

Hej från en semestrare! I skrivande stund är jag i Umeå, nyss hemkommen från några dagar i Västerbottens inland. Har bland annat badat, lyssnat på radio, åkt bil och läst 100 sidor i min nya bok. Har nog aldrig njutit lika mycket av ledighet som jag gör nu.

Men mer om det senare, nu hoppar vi bak lite i tiden och kollar på vad jag gjorde förra söndagen. Då hade jag en väldigt seg morgon, låg i sängen länge och klev till slut upp och gjorde frukost. Blev yoghurt med granola, pumpakärnor och nektariner. Har fått dille på nektariner sedan jag gjorde galette av dem för någon vecka sedan och äter dem jämt, till allt.

Sedan låg jag i sängen resten av förmiddagen. Redigerade lite bilder, skrev något blogginlägg och sånt. Vid tolvtiden skrev jag till Malin och frågade om hon ville hitta på något.

Och det ville hon! Så någon timme senare möttes vi upp inne i stan.

Och gick på Bonniers konsthall!

Har inte varit där sedan förra året, då jag och Magnus kollade in den dåvarande utställningen Insomnia, och Malin hade inte varit där förut, så det kändes passande.

Älskar verkligen Bonniers konsthall, lätt en av Stockholms finaste byggnader.

Vi kollade lite på den nuvarande utställningen Andra sidan skiftet.

Själva utställningen var inte superspännande dock, så vi pratade mest om annat.

Gillade dock denna, av Håkan Rehnberg, väldigt mycket.

Bäst var utställningen med vinnarna av Maria Bonnier Dahlins Stiftelses, Hilde Retzlaff och Jasmin Daryani. T ex detta verk i vax, fastsatt på väggen.

Och detta, i någon form av gjuten betong.

Sedan gick vi runt en stund i deras museishop och kollade på böcker och små vaser och skulpturer medan vi pratade om hårbeslut, hårfärger och frisyrer. Börjar bli så himla trött på att bleka mitt hår hela tiden men är inte riktigt säker på om jag vill gå tillbaka till min vanliga hårfärg. Vi får se vad grubbleriet landar i så småningom.

Sedan gick vi tillbaka mot tunnelbanan. På vägen stannade vi till på Perspective Studios, som ju är Stockholms kanske finaste butik.

Vi luktade på doftljus, kollade på fina piedestaler och en drömstol av Pierre Jeanneret, och Malin köpte en jättefin ljusstake till sitt rum på Odengatan.

Sedan skiljdes vi åt och jag åkte hem och åt middag. Åt min noodle bowl för kanske tusende gången den senaste månaden.

Och så spenderade jag resten av kvällen framför datorn, drack kaffe och kollade hudvårdsstreams på Youtube av Trinny Wodall. Ni andra 90s kids kanske minns henne från TV-programmet Trinny & Susanna som gick på TV hela ens uppväxt? Nu håller hon på med hudvård och är helt knäpp, men testar och tipsar om så jäkla många göttiga produkter. Tips tips!

Nu ska jag ut i solen, ha en fin tisdag!

SparaSpara

Comments

  1. […] Jag hittade också bilder på Lineaire från Perspective Studio på smdlnd’s blogg som du kan se här. […]

  2. rebecca

    var är ditt sängbord köpt??

    1. Eric - smdlnd

      Det är från Verner Panton, Wire Cube och köpt på Nordiska Galleriet! :)

Leave a comment