Min hudvårdsrutin – juli 2017

För några månader sedan, i mars, skrev jag ett inlägg om mitt då rätt nyfunna hudvårdsintresse och min hudvårdsrutin. Tycker det är så himla kul med krämer och syror och sånt, och det verkar ni också tycka, för det inlägget är ett av mina mest lästa. Men mycket har hänt sedan dess, och så även med min hudvårdsrutin. Det är ju sommar nu, och jag har hunnit testa mig igenom en hel del grejer, så jag tänkte att vi kör en ny omgång. Så här kommer det – min hudvårdsrutin, juli 2017.

Först så tvättar jag ansiktet såklart, både morgon och kväll. Har sedan mars kört Aesops Parsley Seed Facial Cleanser och den tycker jag är superbra. Rengör ordentligt, torkar inte ut och känns härlig att använda då den blir lite mjölkig på huden i kontakt med vatten.

Efter första tvätten tvättar jag ännu en gång fast med micellärt vatten. Köpte denna från Bioderma i samband med att jag var i Paris och tycker att den är grym. Mycket bättre än varianten från La Roche Posay som jag använde tidigare.

Efter tvätt kommer toner. På morgonen använder jag Mujis High Moisture-toner och på kvällen Paula’s Choice BHA 2%, även nu på sommaren då jag i övrigt dragit ner lite på syror. Just Paula’s Choice har ju gjort under för min hud sedan jag började, jag är mer jämn i hudtonen och istället för att regelbundet få lite finnar här och var är de numera mycket mer sporadiska. Kanske min absoluta favoritprodukt.

Efter toner har jag på mig ett kombinerat essence/serum/dagkräm från Muji – All in one Essence. Den ska ju som sagt funka som alla tre, men själv har jag använt den mest som ett serum under en kräm, förutom de senaste veckorna då det varit som varmast (när en svettas är för mycket krämer i ansiktet en plåga).

På kvällen avslutar jag dock med denna – Mujis High Moisturising Cream. Köpte burken mest pga att den var fin när vi var på Muji i Marais men sedan dess har den blivit en favorit. Återfuktar massor och är väldigt mild mot huden om en kört på med mycket syror.

Ibland, typ var tredje natt, byter jag ut Mujikrämen mot Aesops fuktmask Blue Chamomile Facial Hydrating Masque. Detta är nog fuktmaskernas fuktmask som förutom att bara pumpa huden med fukt också innehåller ämnen som lugnar utbrott och irritationer. Luktar dessutom gott och kyler härligt. Brukar lägga ett ganska ordentligt lager, sova med den och morgonen efter vakna upp med ett supersoft face.

Supersoft face får jag även av denna, som är min favorit när det kommer till sheetmasks – Snail Bee High Content Mask. Har hunnit beta några olika sheetmasks den här våren pga härligaste som finns, men kommer alltid tillbaka till denna som kyler härligt, återfuktar och lugnar huden. Brukar köpa mina i 10-pack från Amazon för och kör kanske 1-2 i veckan beroende på behov.

Nu när det är sommar (och egentligen alltid) är det viktigt med SPF, speciellt om en använder syror. Jag använder Eucerins SPF50 varje dag. Mest har jag använt deras Mattifying Sun Fluid som inte känns så fet på huden och motverkar glansighet, men förra helgen köpte jag deras CC-creme som är allt detta plus lite tintad. Har alltid tyckt att SPF i ansiktet gör en så flottig och finnig, men dessa är så himla bra. Billiga också, kostar runt 140 kr och finns på typ alla apotek.

En annan nyintroducerad del i min hudvårdsrutin är brun-utan-sol, som jag upptäckt är livets grej. Magnus köpte ACOs Self Tanning Lotion på apoteket i våras och jag brukar låna den då och då för att se lite solig ut. Perfekt eftersom att den uppe på himlen har lyst med sin frånvaro hittills i sommar.

Bonus! Har ju en kropp också, så vi kollar vad jag använder till den! Som kroppstvål använder jag Méditerranéen Body Wash från & Other stories. Luktar supergott, och precis lagom mycket. Rätt okej pris också, runt 75 kronor för en flaska.

Någon gång i veckan skrubbar jag mig också, speciellt nu på sommaren när jag vill få jämnare färg, både av sol och brun-utan-sol. Kroppscrubben Geranium Leaf Body Scrub från Aesop fick jag ju i födelsedagspresent av Magnus, och är supernice.

Försöker också komma ihåg att smörja in kroppen med, även om det är asdrygt, och då med Biotherms Lait Corporel. Den luktar fräscht av citrus och blir inte kladdig på kroppen, vilket ofta är en jobbig grej med hudkräm.

Och sist men inte minst har vi min parfym, Bal d’Afrique från Byredo, som jag använder varje dag. Fick den i julklapp av mina systrar och tycker den luktar så himla gott. Brukar ibland sniffa på mina handleder när jag sitter på jobbet för att jag tycker om doften så mycket. Hehe.

Det var det. Min hudvårdsrutin. Hoppas ni gillar!

SparaSpara

SparaSpara

Comments

 1. Julia

  Ääääälskar sånt här! Är mycket peppad på att testa Mujis grejer nu, verkar ju riktigt lovande!

  1. Eric - smdlnd

   Åh vad kul!! Ja, mer Muji (och hudvård) åt folket!!

 2. Jonna

  Oj oj oj! alla rätt på minimalist-hipsterns våta dröm på hudvårdsrutin!

  1. Eric - smdlnd

   haha kanske en bieffekt av att köpa saker baserat på förpackning snarare än innehåll ;)

Leave a comment