Nytt & nygammalt

Godmorgon! Tänkte visa lite nytt som fått flytta in hos oss.

Förutom att vi äntligen hittat en ram till vår Matisseposter (påminn om att aldrig köpa prints som ej är i standardmått) har vi ju äntligen fått hem vårt! nya! nattduksbord!

En Wire Cube av Verner Panton. Tycker det blev så himla fint! Egentligen är den en del av ett modulhyllsystem, så i framtiden kan vi köpa till flera kuber om vi skulle vilja och göra t ex en bokhylla av den. Men tills vidare får den vara nattduksbord.

Ovanpå står vår nygamla lampa från Hemtex. Den var ju ursprungligen i koppar om ni minns, men det blev inte så fint mot nattduksbordet så jag klädde in den i ett lager lera från Panduro och målade den svart.

Bredvid lampan ligger en annan fin sak som jag fick hem i brevlådan förra veckan, nämligen boken A Seat at the Table av Solange. Den släpptes ju i samband med hennes album förra året (fortfarande det årets bästa album ändå), men sålde slut på en gång. Så när jag såg att den var back in stock för några veckor sedan klickade jag hem den direkt.

Boken har två framsidor, och från den ena finns alla albumets låttexter.

Och från den andra massor av visuellt material, bland annat från musikvideon till Cranes in the Sky.

Så himla estetisk bok, älskar till exempel hur låtarnas texter och melodier visualiserats genom typografin. Så briljant.

För art direction står Solange själv tillsammans med geniet Carlota Guerrero, så allt är så snyggt så snyggt. Finns att köpa här om ni vill.

Och det var alles för mig idag. Tacohej!

SparaSpara

Comments

 1. […] säljer så mycket fin dansk och internationell design. Har köpt både våra dricksglas och vår Matisseposter på Stilleben, och hittar alltid inspiration […]

 2. Julia

  Så smart att göra om lampan, det blev ju superfint! Och boken… vill ha! Kanske får ge den till mig själv i sommarpresent när jag går på semester.

  1. Eric - smdlnd

   Tack vad snällt! :)
   Åh you should! Är för övrigt såå avundsjuk på dig som fick se Solange i Barcelona!

Leave a comment