En semesterfredag i Österlen – sol, bad & sommarmat

Vi pausar Italieninläggen lite och kollar på något annat semestrigt –  nämligen förra fredagen, då vi var i Skåne! På Mirandas lantställe, mitt bland rapsfälten i Österlen.

Hej från en morgontrött Magnus, som precis som jag vaknat halv sex på morgonen för att hinna med morgonflyget ner.

Och hej från Tussi, som mestadels levde livet bland rapsen men som då och då tittade fram och hälsade på oss.

När vi ätit frukost var det dags att carpa soldagen, den första på typ hela sommaren berättade Miranda och Mattias, som varit i Skåne hela semestern. Så vi hoppade in i bilen, åkte förbi fler rapsfält och vetefält och gårdar och gods.

Hela vägen hit, till stranden!

Sandhammaren närmare bestämt. Att det ens kan finnas så här fina platser i Sverige?

Vi slog oss ned vid en dyn i den ljumna sanden.

The hostess with the mostess – Miranda!

Och Magnus, som var semestersnygg som vanlig.

Sedan spenderade vi hela förmiddagen i solen. Solade, badade, kollade på folk som flög drake (så himla filmiskt ändå) och byggde små stilleben i sanden av torkad tång och drivved.

Magnus och Mattias spelade strandtennis, och så pratade vi om att hur sjukt det är att Sverige har så många olika fantastiska miljöer och landskap, från Skånes rapsfält och stränder, till Gotlands klippor och de norrländska skogarna. Hade vi bara haft ett varmare och mer stabilt väder hade vi nog aldrig behövt åka någon annanstans på semestern sa Mattias, och så är det nog.

Efter några timmar gick jag och Magnus på en liten upptäcksfärd, mest för att värma oss lite efter att ha badat i det iskalla vattnet och dropptorkat i de svala vindarna några gånger för mycket.

Vi gick bland knähögt gräs, livbojar och folk som låg och solade i vindskyddade gropar. Sade hela tiden “har du sett Magnus?” och “hur fint??”.

Sedan vände vi ner mot stranden och promenerade tillbaka igen.

För klockan var dags för lunch, så vi hoppade in i bilen igen.

Och åkte till Fritidsbaren.

Vi satte oss uppe på deras balkong och väntade in mat.

Vissa mer hangry än andra:)

Jag åt en silltallrik, för det gör en tyvärr alldeles för sällan. Min bästa variant är med aubergine-sill och senapsås, som jag bloggat om här!

Och sedan hoppade vi in bilen igen och åkte in till Ystad för göra lite ärenden. Mattias skulle köpa ny sommarbok t ex.

Och jag passade på att kolla runt bland de färgglada husen i de små gränderna i stan.

När vi kom tillbaka hade kvällsljuset börjat lägga sig över huset om landskapet runtomkring, och allt var om möjligt ännu finare än tidigare. Kände liksom att hela min själ bara njöt.

Min skånepåg <3

Och sedan, medan Mirandas morbror och hans sambo gjorde i ordning middag spelade vi dart och kubb med Mirandas småkusiner och försökte locka in Tusse och Tiger från rapsfälten.

En glad kubbsegrare.

Och när solen börjat klättra ännu lägre ner på himlen och det börjat bli kyligt i luften, gick vi in och hjälpte till att göra i ordning.

Och så dukade vi upp i vardagsrummet. Mirandas morbrors sambo hade gjort så himla goda zucchinibiffar, med morot och fetaost, som jag tänkt ge mig i kast med att återskapa själv. Delar med mig av recept om jag lyckas!

Sedan åt vi middag, pratade och spelade sällskapsspel resten av kvällen, medan solen gick ned bortom rapsfälten i horisonten.

Slut på en himla bra fredag i Österlen.

Comments

  1. […] av förra sommaren (inspirerat av att Mirandas mamma bjöd på nybakt surdegsbröd varje morgon i Österlen) men fick aldrig riktigt till det. Jag slet med en rågsurdeg som aldrig ville ta sig, så jag […]

  2. Patricia

    åååh så mys! ?

Leave a comment