En sommardag i Stockholm med Hallwylska museet & en himla god middag

Godmorgon på er! Förra veckan, i de mellandagar mellan Italien och Österlen, hade jag och Magnus några väldigt sköna sommardagar här i Stockholm. Vi tittar på en av dem, onsdagen, tycker jag. Då tog vi först sovmorgon.

Och sedan dukade vi upp frukost! Magnus gjorde smoothiebowl till mig och en half and half till sig själv med lite yoghurt i.

Och jag gjorde en toast med ricottakräm, värmda björnbär och citronzest. Direkt från @Astovestory på Instagram som jag tipsat om förr med gör nu igen, tips tips.

Och så åt jag och denna, lyssnade på radio och eventuellt spelade ett parti vändtia. Vår drog just, kan inte sluta.

Strax innan lunch tog vi tunnelbanan in till stan, där himlen var mörk inte alls särskilt somrig.

Så vi gick på Hallwylska museet. Museum alltså, bästa sysselsättningen på sommardagar med dåligt väder.

Hallwylska museet, som ligger vid Berzelii park här i Stockholm, tillhörde en gång paret Walther och Wilhelmina von Hallwyl men är nu ett museum, fritt för allmänheten av besöka.

Paret var en av dåtidens rikaste i Stockholm, och att gå omkring i huset var som att gå omkring i ett slott. Med guldstuckaturer, takmålningar och väggfresker.

Komplett med badrum, som innehöll dusch med varmvatten, något som var väldigt modernt på den tiden.

När vi gått runt ett tag gav vi oss ut i Sommarstockholm igen.

Gick på stan lite och letade jacka till Magnus, sedan stannade vi till på Hawaii Poké på Mästersamuelsgatan. Helt okej gott, men gillar nog A bowl på söder mer.

Någon timme senare var vi hemma igen, och hade gjort iskaffe som vi drack över ännu en omgång vändtia. Hehe.

Och strax senare gjorde vi i ordning middag, som blev detta – en varm sallad med halloumi, ugnsrostad potatis, auberginekräm och gurksallad. Ursprungligen från någon matkasse som mina föräldrar hade medan jag fortfarande bodde hemma, men som jag nu brukar göra då och då.

Blir väldigt väldigt gott. Speciellt auberginekrämen, som innehåller en tärnad och ugnsrostad aubergine (på 250 grader i ca 18 min) mixad med olivolja, citronsaft, spiskummin och vitlök. Kan äta den med sked i princip!

Meget smakligt.

Och sedan hängde vi i soffan resten av kvällen, eftersom vädret utanför fortfarande var rätt kasst. Vi såg på Meet the Fokkers som gick på TV och gjorde Whiskey sour på citronen vi hade över från matlagningen.

Och det var det. Den semesterdagen. Precis lagom händelserik som en semesterdag är.

Hoppas ni får en fin fredag!

Leave a comment