Italien del VI – 13 bilder från den sista dagen

Godmorgon! När jag skriver det här är det en sådan himla deppig dag, med regn som smattrar utanför och ett mörker som aldrig riktigt vill lägga sig, trots att solen gått upp för länge sedan. Strax ska jag iväg in till stan för att möta upp Magnus som behövde jobba idag inför Fashion Week, men när det här publiceras är det söndag och förhoppningsvis sol.

Men vi kollar på en annan söndag, nämligen vår sista dag i Italien. Inte lika bildskön som de övriga dagarna, men ändå väldigt härlig. Var rätt slut efter en dryg veckas ledighet, trots mer eller mindre konstant vila. Men det var ju också första gången på hela första halvan av 2017 som jag faktiskt vilade upp mig ordentligt och då mycket av det som legat och skvalpat under våren fick börja bubbla upp. Egentligen var det nog ganska bra, för någon gång måste det ju hanteras och jag var ju bättre utrustad för att hantera än vad jag varit tidigare, med mer ork och ett stabilare psyke, men det tar ju på krafterna ändå. Så när sista dagen var kommen kändes det ändå rätt skönt att snart få åka hem igen.

Men först skulle en halv dag i värmen bockas av. Vi dukade upp frukost på balkongen för sista gången, med utsikt över Marinan nedanför. Åt croissanter, yoghurt med nektariner och quinoapuffar plus kaffe ur färgglada muggar.

Sedan plockade vi ihop lite lätt i lägenheten innan vi gick ner för den snirkliga vägen mot stranden en sista gång.

Italien alltså, så fint så fint.

Klockan var inte så mycket än, så solen hade knappt letat sig fram över klippväggarna, men vi dumpade våra grejer på den tomma stranden ändå och gjorde sånt som en kan göra trots brist på gassande sol.

Som att bada, kolla på krabbor och smådjur som kröp bland stenarna och att simma ut till vågbrytarna ute i vattnet där vi kunde ligga och sola lite.

Och så åt vi matsäck i form av de nektariner vi hade kvar i lägenheten, läste (såklart) och pratade om vad vi tyckt om resan. Vad som varit bäst (den gömda naturpoolen och hajken ned till Fiordo di Crapolla) och vad som varit sämst (middagen kvällen innan och att vi inte hyrt en moppe från dag 1). Överlag en sådan himla bra resa, och så väldigt välbehövlig.

Men även de bästa av resor tar ju slut någon gång, och så även denna. Så när klockan närmade sig 12 och utcheckningstid, packade vi ihop våra grejer och lämnade stranden som sakteliga började fyllas med folk.

Och så checkade vi ut och kånkade med våra väskor i den 30-gradiga värmen hela vägen till tågstationen en sista gång för att ta tåget till Neapel.

Och en svettig tågresa, följt av en svettig bussresa och två försenade flyg var vi till slut hemma, efter 5 himla bra dagar i Italien.

Fler inlägg från Italien
Italien del I – Väntan, vyer & livets vongole
Italien del II – En torsdag som började taffligt men som slutade på topp
Italien del III – Slingrande vägar & skymda stenstränder
Italien del IV – Fiordo di Crapolla, tusen trappsteg & en tryffelpasta
Italien del V – Positano, en lunchrepris & den sista solnedgången

Leave a comment