Mina sommarinköp

Godmorgon! Idag är min semester officiellt slut och jag kände att det var dags att kolla lite på de nya grejer som fått flytta in hemma hos oss under sommaren. Ovanligt lite faktiskt, med tanke på loppisar, resor och allt vad det innebär. Men fina grejer har det blivit i alla fall, så vi kollar på dem:

Först ut har vi en ny tvål, från danska Frama denna gång. Gillar ju att vardagslyxa med lite finare tvålar, och efter några månader med Aesops med peeling i (mhm, det är så nice) kände vi att det var dags för något nytt. Denna doftar sandalwood, cedarwood och ylang ylang, och jag kommer på mig själv med att tvätta händerna extra ofta bara för att få lukta på den. Dessutom fin flaska i glas som passar bra på handfatet.

När vi var i Österlen hos Miranda och Mattias hade de bara någon vecka innan ätit på Michelinrestaurangen Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås. Förutom maten hade de också blivit kära i keramiken allt serverades på, signerad Lena Willhammar, vilket slutade med att de köpte med sig två espressokoppar hem. Och lika fina tyckte vi också att de var, så när vi var på Form/Design Center i Malmö slog vi till på varsin kopp vi med, fast i cappuccinostorlek.

De är så fina och smarta med en utformning likt en termoskopp, med dubbla väggar, vilket gör att de känns lätta i handen och håller värmen länge. Tycker de är så fina i all sin enkelhet, med en liten inbuktning för tummen och i tvådelad glasering.

Från Frama beställde jag även hem en bok, som jag suktat efter bra länge. Nämligen denna, Dialogues, av Frama tillsammans med kvinnorna bakom Our Food Stories.

Väldigt dansk, och snygg, med tre delar. En om arkitektur och rum.

Med intressanta texter och bilder från bland annat deras showroom/butik i Köpenhamn (som vi försökte besöka i våras men som var stängd), Palazzo Scaroni Monti i Italien och Salomons Palais i Paris.

Dessutom innehåller boken en del med intressanta konversationer med människor från vitt spridda fält, som museikuratorer och fysiker, och hur de ser på utforskande och kreativitet, samt en del med recept, framtagna med Our Food Stories.

Så intressanta recept, som bovetevåfflor och avokadopannkakor, med himla fint foto. Ska ge mig i kast med några till hösten tänker jag.

Har även klickat hem lite hudvård, because why not? Just denna, High Content Steam Cream  från Benton (vars sheetmask jag älskar och har skrivit om tidigare här och här), är egentligen till Magnus och som jag köpte på grund av att jag använt upp lite väl mycket av hans Mujigrejer. Hehe. Kommer nog troligtvis låna även denna som ska återfukta huden och hjälpa till att jämna ut hudton och hudstruktur. Blir kul att testa.

Och sist men inte minst har jag även utökat min postersamling med denna, från Solange Knowles performance/koncert på Guggenheimmuseet i våras, som jag egentligen beställde i början av sommaren tillsammans med boken A Seat at the Table, men som kom i ett annat paket några veckor senare. Tror den kommer passa in här hemma, mest troligt någonstans i vårt sovrum, där vi har planer på att göra om lite.

Hoppas ni får en fin vecka!

Comments

 1. Rebecca

  Hej! Först och främst vill jag berätta för dig att jag tycker att din blogg är fantastiskt bra, du tar fantastiskt fina bilder och jag gillar att din egen stil är så pass framträdande. Jag har en fråga till dig, du har i ett tidigare inlägg skrivit om att du använder en adapter till din Sony för att använda ett Sigmaobjektiv? Vilken adapter använder du? Jag har nämligen också en Sony och funderar på att skaffa ett Sigmaobjektiv.

  Allt gott!

  1. Eric - smdlnd

   Hej! Vad kul, tack tack! :)
   Precis, jag använder en Metabones version 4 (tror jag? kan vara 3 också) men den går hur som helst inte att uppdatera programvaran på den, vilket gör det lite av en gamble med objektiv. Vet att Sigma kan vara lite struligt, så bäst är om det går att testa innan med det objektiv en ska köpa. Jag köpte mitt begagnat och chansade dock, så det kan en ju också göra! Tror att nyare Sigma-objektiv överlag funkar bättre med Metabonesadaptrar än gamla dock. Lycka till med objektivköp! :)

 2. rebecca

  jisses så fina grejer!

  1. Eric - smdlnd

   Tack Rebecca! :)

Leave a comment