Prideigt

Weekday Rainbow Collection

Hej på er! Idag är det Pridetåg här i Stockholm och för första gången på några år kommer jag inte att gå. Hade en liten incident på tunnelbanan häromdagen då jag svimmade (ba knall boom pang från ingenstans) och slog i huvudet, så kände inte riktigt för att gå i flera timmar idag. Kanske ångrar mig dock, vi får se. Men hoppas att ni andra som kan och vill marscherar och protesterar idag och varje dag, på de sätt som finns. Det behövs mer än någonsin, med inskränkningar av transpersoners rättigheter i USA, koncentrationsläger för homosexuella i Tjetjenien och massavrättningar av HBTQ-personer i Nigeria. Kampen är tyvärr aldrig över, vare sig här eller någon annanstans.

Tänkte i alla fall dela med mig av lite prideiga tips här på bloggen, dagen till ära.

4 filmer att de under Pride
Om ni som jag inte går men ändå vill känna pridestämning så skrev jag förra året denna lista, med fyra av mina bästa HBTQ-filmer. Ändå bra lista som står sig än, även om det tillkommit några filmer sedan dess.

Som till exempel denna; Moonlight, som ju är årets bästa film. Både visuellt och till handlingen. Om ni inte har sett den än så måste ni göra det nu, så är det bara. Kan annars berätta att filmen Pride går att se på SVT-play just nu, tips tips!

Under Huden
Min favoritpodd måste såklart lyftas idag – Kakans Under Huden. Så mycket feminism, antirasism och HBTQ-aktivism i en och samma podd, toppat med lite hudvård. Lyssna speciellt på avsnittet med Johanna Marseille, aka TheMegabitch, om trans (lärorikt för de flesta tror jag), och avsnittet med Beatrice Eli samt min andra hudvårdsfavorit Gustav Broström, pga härliga avsnitt bara.

Beatrice Eli – Careful
På tal om Beatrice Eli så släppte hon i dagarna videon till sin låt Careful, som jag lyssnade på en massa i våras. Så snygg video, och Beatrice är som vanligt så himla ball.

”Jävla bögjävlar”
Och sist med men inte minst en text om homohat som jag skrev i maj förra året, på den internationella dagen mot homo-, bi- och transfobi. Lika aktuell idag tyvärr.

Hoppas ni får en fin dag!

Comments

  1. Jamina & Nilla

    Grymt inlägg!!! Bästa jag läst på länge!

Leave a comment