3 måndagslänkar

Godmorgon! Måndag igen, efter en helg som i princip bara swishat förbi. Har varit helt slut, både fysisk och psykiskt efter några rätt intensiva dagar. Har därför också mått lite svajigt, och nojat och känt lite oro i kroppen. Men så kan det vara ibland, och nu mår jag rätt bra och är redo för en ny vecka. Ska strax äta frukost men tänkte bara titta in och visa lite fina grejer jag sett runtomkring på the Internet.

Vogue Italias septemberissue frontas av inte mindre än två hånglande samkönade modellpar. För första gången i historien. Så himla ballt ändå. Att de två manliga modellerna, Edoardo Velicskov och Pablo Rousson, är ett par även i verkligheten gör ju inte allt mindre coolt. Hur som helst väldigt groundbreaking av italienska Vogue, och hela editorialen är väldigt snygg. Kolla också in videon som släpptes i samband med numret, kanske det sexigaste en någonsin sett.

För någon vecka sedan snubblade jag över den här intervjun med Chin-yu Wangs, modeskaparen bakom märken Chin Men, på Bon. Hade aldrig hört talas om märket innan men tyckte det var en väldigt intressant intervju om att designa för män men inspireras av kvinnliga siluetter. Kul, eftersom att herrmode kan vara rätt stelt i vanliga fall.

Och sist men inte minst släppte Tate Modern ett verk av Solange på sin hemsida för någon vecka sedan. Seventy States, som verket kallas, är en del av utställningen The Soul of Nation som pågår på Tate just nu och som hyller avtryck svarta konstnärer gjort inom bland annat musik, konst och film. Det interaktiva verket innehåller koncept, idéer och bitar av det som kom att att bli hennes album A Seat At the Table, plus extramaterial i form av dikter plus material från den installation som Solange iscensatte på Tate tidigare i år.

Hela verket finns att se här!

Comments

  1. Patrik

    Så bra av Vogue!

  2. emelie

    du borde kolla på olly alexander’s dokumentär!! https://www.youtube.com/watch?v=hyEIjtKKIvY

Leave a comment