Cheap Monday AW17

 

– Inlägget är ett samarbete med Cheap Monday @cheapmonday

För någon månad sedan läste jag en artikel i New York Times som gav mig en sån himla klimatångest. Den gick igenom, grad för grad, vad som kommer hända när jorden blir varmare. Sedan dess försöker jag (kanske mest för att lindra mitt eget dåliga samvete men ändå) försöka tänka på miljön på de områden jag kan. Typ som att inte slänga mat, tänka på vad jag köper för grejer och byta ut pappersfakturor mot e-fakturor och sånt där.

När det kommer till kläder har jag alltid försökt tänka på att inte köpa köpa köpa nytt nytt nytt eftersom själva tillverkandet av nya kläder är en sån himla miljöbelastning. Köper ofta kläder på second hand, och försöker regelbundet gå igenom min garderob för att hitta igen slukade plagg som försvunnit någonstans i djupet. Men ibland så måste en ju köpa nytt, och då är det bra att en del klädföretag gör sitt bästa för minska miljöpåverkan. Som exempelvis Cheap Monday.

Det är nämligen så att de, från och med nu i höst, har bytt ut all bomull de använder i sin denimkollektion mot ekologisk bomull. Tack vare det så har de minskat plaggens miljöpåverkan med 46%! Så himla bra! Så när de för några veckor sedan frågade om jag ville göra ett samarbete med dem och välja några plagg från deras nya AW17-kollektion tyckte jag att det kändes superkul. Har inte haft någon egentlig relation till märket sedan högstadiet då jag bar deras svarta stuprörsjeans i princip varje dag, men som en liten throwback valde jag ut några denimplagg och bad Magnus ta några bilder på mig på väg hem från jobbet häromdagen.

Förutom jeansen och jackan, som är Cheap Monday, bar jag en gammal halvpolo från Weekday, skor från Nike och en karbinhake som nyckelring. Återbruk at it’s finest.

Just nu får ni som läser 20% på deras kollektion genom att använda koden #Eric20 när ni handlar på www.cheapmonday.com

– Inlägget är ett samarbete med Cheap Monday @cheapmonday

Comments

  1. Alexandra

    Hittade din blogg när jag googlade på hur man odlar avokadokärnor. Och blev nyfiken och gick till senaste inlägg. Tummen upp för att du stöttar/förstår behovet av en mansfri festival. Detta behövs eftersom att alla män inte är som du.

Leave a comment