En analog sommar del I – Åsele & Italien

Innan sommarens semesterveckor dammade jag av min gamla analoga kompaktkamera och köpte två rullar film i en fotobutik nära mitt jobb. Tänkte att det kunde bli kul att dokumentera min sommar på ett lite annat sätt. Fotade ju en del analogt förra vintern och sommaren, men har sedan dess glömt bort det lite fram till nu. Synd, för det blir ofta väldigt fint. Förra veckan fick jag i alla fall hem mina rullar från framkallningen, så vi kollar tycker jag!

Direkt efter att jag fällt ihop min dator på jobbet klev jag på ett flyg som tog mig upp till Umeå och sedan Västerbottens inland. Det var så himla välbehövligt, och trots att det låter så klyschigt var det som att få andas och vila ordentligt igen efter en väldigt jobbig vår och försommar.

Vi spenderade vår första semesterhelg i Åsele hos Magnus släkt där vi bland annat gick på marknad, doppade fötterna i den iskalla sjön utanför samhället och gick på loppis.

Vi åkte också till Magnus farmors sommarstuga, som inte riktigt har någon som kan ge den så mycket kärlek nuförtiden.

Och så gick vi på promenader med hunden Kurt, slogs mot myggen som surrade över den spegelblanka sjön och kände lite smått att det vi bara skulle ta vårt pick och pack och flytta till stillheten. Hade verkligen en sådan himla fin och mysig helg där. Skrev om den här.

Efter Åsele stannade vi ett dygn i min släkts sommarstuga.

Där vi badade i mängder.

Och började den Vändtioduell som fortsatte hela sommaren.

Efter ett kort pitstop i Stockholm igen hoppade vi sedan på ett flyg som tog oss hit, till Piano di Sorrento.

Där jag spenderade så himla härliga dagar med denna fina underbara.

Kanske den bästa resan jag gjort. Vi åt fantastisk pasta hela tiden och bara njöt i fem dagar.

Spenderade soliga och varma kvällar vid marinan där vi drack Aperol Spritz och spelade kortspel tills vi blev sura på varandra.

Och så hyrde vi en vespa och åkte runt till dolda stränder runt om Sorrento och Amalfikusten.

Bland annat till Bagni della Regina Giovanna.

Som var ett bad vid en gammal ruin, med sylvassa vulkanstenar som knappt gick att gå på, med klippor att hoppa från och en naturpool gömd vid foten av lång stig.

Sedan åkte vi tvärs över halvön, till en strand strax utanför Nerano. Fick stanna flera gånger för smörja in näsan med SPF eftersom den gassande solen gjorde att den svettades bort.

Där spenderade vi sedan resten eftermiddagen. Vi brände oss på skållheta stenar, flöt omkring i havet och kollade på ryska yatches i horisonten utanför. Jag läste de sista sidorna i Vegetarianen av Han Kang (himla bra bok om huruvida en kvinna gör uppror mot samhället och om hon någonsin kan äga sin egen kropp, kan starkt rekommendera) och så tappade vi bort vår AirBNB-nyckel bland stenarna. Blev superstressad men det visade sig att den låg i moppens förvaringsfack. Hehe.

Sedan åkte vi vidare till mitt livs kanske vackraste plats, men det tar vi senare.

Comments

  1. Rebecca

    Alltså analogt, så jävla fint. Underbara bilder, Erik!

    1. Eric - smdlnd

      Ja det blir så fint, tack Rebecca! :)

Leave a comment