En riktig unnarsöndag

Godmorgon! Vi kollar på vad jag gjorde i helgen.

Min lördag var en rätt kass dag. Jag mådde inte bra, var stressad och ville helst bara lägga mig under täcket och vänta tills allt var över. Det har som sagt varit så den senaste tiden, och ärligt talat vet jag inte riktigt vad som egentligen händer, måste liksom sortera mina tankar lite först. Men hur som helst, på kvällen blev det bättre och jag och Magnus såg Borg på bio (helt ok handling, väldigt vacker rent filmiskt). På söndagen var måendet också bättre, så efter att vi sovit ut lite klev vi upp och stekte pannkakor.

Med bärkompott och lönnsirap. Plus kaffe.

Bra helgmorgon alltså. Vi turades om att läsa varsin del ur DN. Jag läste en intervju om Evin Ahmad om var så himla himla bra. Om kulturen vs orten och Evins föräldrars livsöden. Finns att läsa här om ni är intresserade!

Sedan lunkade vi omkring hemma innan vi tog tunnelbanan in till stan.

Och gick hit, till Bonniers Konsthall!

För att se utställningen Bilden av krigsom är en samlingsutställning av olika verk som handlar om hur bilder av krig påverkar människor.

Så himla intressant och idag viktig utställning om hur krig är så olika för olika människor i olika delar av världen. Detta verk visade t ex hur människor i USA närmar sig ett parkerat krigsflygplan, som en turistattraktion, medan det är en mördarmaskin på andra platser i världen.

Eller detta verk, Utflykt i det gröna, om Vietnamkriget, som figurerat i SO-böckerna i skolan hela ens uppväxt.

Eller denna, som visade hur Newseeks omslag sett ut de dagar då under en rad olika historiska händelser skett, tex under folkmordet i Rwanda.

Tyckte denna var kul. Och sann.

Väldigt bra utställning i alla fall.

Vi gick runt och kollade lite på de olika verken. Tyckte om denna tavla.

Och så satt vi en stund och tjuvlyssnade på rundturen som pågick när vi var där.

Kan verkligen rekommendera, och som alltid på Bonniers konsthall är det gratis inträde.

Efter att vi kikat färdigt kollade vi lite i museishopen.

Där de bland annat hade en sån himla fin bukett. Ska ta med denna som bild till floristen och be om en likadan, älskar hur den ser ut som typ en urskog?

Sedan promenerade vi över bron till Fridhemsplan.

Där vi mötte upp Amanda, som var i Stockholm över dagen!

Vi gick tillbaka över bron och hamnade till slut på Sophie’s Canelé vid St Eriksplan. Ett sånt himla mysigt café som jag inte varit på förr, men som är franskt och känns som en bit av Paris som bara landat i Stockholm.

Vi köpte varsin macka + kaffe.

Och så snackade vi om nollning, plugg och jobb och om livet i Uppsala och Stockholm.

När caféet stängde strosade vi vidare. Passerade en helt sjuk lägenhet ovanför Pom & Flora på Odengatan. Vem. Bor. Ens. Så?

Och när vi kom till Birger Jarlsgatan tittade vi in i Elise’s Pop up-butik, som var så himla fin.

Råkade dock riva ner en hel klädställning från väggen, och skämdes så mycket att vi var tvungen att gå därifrån så fort vi kunde ungefär, så det blev ett kort besök.

Sedan promenerade vi ner mot Stureplan där vi stannade till på Magnus kontor för att han skulle kolla en grej, och sedan hoppade vi på pendeltåget som gick norrut.

 

För Amanda skulle hem, och vi skulle till Sollentuna och Clara, som slutat för dagen och ville bjussa på en facial!

Och det ville vi ju förstås! Magnus fick en rejäl genomkörare och jag en syrapensling, så nu har vi gått omkring med glowy skin hela veckan. Efteråt följde vi Clara till Sumpan där hon bor, och bjöd henne på middag som tack, och efter det så var den söndagen slut! En sån himla bra dag, med så himla bra personer.

Comments

 1. Anna

  Bengan Widell, Hannah och Amandas pappa, bor så ;)

  1. Eric - smdlnd

   Nä vad sjukt, sån jäkla lägenhet alltså!

 2. Rebecca

  håller verkligen med julia, önskar också jag kunde ta mina helger till 100%! inspiration.

  1. Eric - smdlnd

   Åh tack Rebecca! Hoppas att allt är toppen i Köpenhamn! :)

 3. Julia

  Tycker din blogg är så inspirerande och bra just nu pga 1. Får alltid känslan av att du är så bra på att ta vara på dina helgdagar (även om du skriver att du har dåliga dra täcket över huvudet-dagar också, vilket är fullt rimligt). 2. Du lyckas dessutom dokumentera det snyggare än många andra. Dina vardagsbilder blir liksom som små konstverk.

  Ville bara säga det och önska dig en fin fredag! Tror jag ska försöka hinna med ett besök på Bonniers konsthall i helgen för utställningen såg väldigt intressant ut!

  1. Eric - smdlnd

   Åh tack Julia, vad glad jag blir! Det är så fint att få såna här kommentarer! Hoppas du hann med utställningen i helgen och att du har en bra vecka! :)

Leave a comment