Helglunk

Godmorgon! Hur mår ni? Med mig är det lite sådär. Har haft en liten knagglig veckostart måendemässigt. Börjar på ett sätt komma in i rutiner igen men känner att något skaver. Är ovanligt trött trots att jag sover bra, är lite orolig i kroppen trots att allt egentligen rullar på som det ska. Så det är lite jobbigt. 

Hur som helst, det känns i alla fall som att vardagslunken är tillbaka, efter semester och ledighet och sånt. Dagarna går, veckodagar blir till helg och varje helg börjar litegrann likna varandra igen. Den trötta i mig tycker det är väldigt skönt, medan den rastlösa vill göra något. Kanske åka på en resa? Det vore kul. Fast bäst vore nog att kanske bara fortsätta att ta det lugnt, vila och sådär. 

Jaja, vi tittar på min lördag, som var en riktigt helgig en. I vanlig ordning tog vi en lite sovmorgon och dukade sedan upp frukost.

Smoothie bowl med banan, kokos och granola, plus en toast med västerbottensost och marmelad. På just denna en på gröna tomater som vi köpte i somras i Skåne. Livets frukostmacka om ni frågar mig.

Resten av förmiddagen spenderade vi i soffan, medan solen lockade utanför.

Så ganska snart åkte jag och den här ut på stan.

Vi gick i lite butiker. Kollade bland annat in H&M Trends AW17-kollektion. Tycker deras lackbyxor är så himla balla (som de fanns inte i butiken tyvärr) men testade den här rocken som var väldigt fin. Får kanske bli årets höstjacka. Eller vinterjacka, vem försöker jag lura att jag inte kommer gå klädd med den hela vintern ändå. Sedan gick vi vidare till Söders bokhandel för att leta efter ny bok (hittade ingen) och sedan till Åhlens i Skanstull för att leta efter ny hudvård (hittade, som ni kunde läsa om här).

Vid tvåtiden hade vi dock tagit oss hit, till Robin Delselius på Renstiernas gata, för att träffa Andreas som jag pluggade en termin tillsammans med i Umeå förrförra hösten. Himla trevligt kafé, var här förra hösten med Clara när det just öppnat men har lite glömt bort det till nu.

Vi köpte varsin lunch och catchade upp lite medan solen strålade in genom de stora fönstrena. Jag åt en kantarelltoast som tyvärr var lite sisådär. Kall i mitten och smakade inget vidare.

Sedan gick vi ut igen. Vi promenerade runt lite och hamnade till slut vid de röda små stugorna längs Lotsgatan på Åsöberget. Så mysigt område.

Jag hjälpte Andreas att fota lite till ett samarbete han gör just nu.

Och sedan promenerade vi tillbaka längs Folkungagatan till inredningsbutiken Tambur, som jag inte besökt på år och dagar.

Där har de rätt nyligen öppnat upp ännu ett rum som gör butiken säkert dubbelt så stor. Fanns hur mycket som helst fint.

Tyckte verkligen om dessa badrumsgrejer. Natursvampar är så himla fint.

Efter att vi tittat runt ett tag fortsatte vi längs Folkungagatan till Medborgarplatsen där vi sade hejdå Andreas och började bege oss hemåt. Vi hade tänkt att gå på bio på kvällen men halvvägs hem ändrade vi oss, insåg att ingen av oss orkade laga middag, så istället för bio klev vi av i Hornstull.

Och gick Ho’s, där vi åt middag. Jag åt en nudelrätt som var +++

Och Magnus en med stekt ris, som också var väldig god.

Sedan tog jag inga fler bilder den dagen, så inlägget får sluta där. Hoppas ni får en fin torsdag!

Comments

  1. Wilda

    Åh vilken himla mysig dag!

Leave a comment