Mina populäraste sommarinlägg

Idag är det 15 september, och med det är vi närmare oktober månad än augusti, och trots att jag hoppades så kom ingen värmeknäpp den här månaden utan  är det  är vi inne i mitten av Augusti. Sommaren är definitivt över och hösten är slutligen här. Faktiskt ganska skönt ändå. Förra veckan skickade jag iväg mina analoga rullar från semestern på framkallning och medan jag väntar på dem tänkte jag att vi kan göra en liten återblick på sommaren här på bloggen. Typ det som varit mest läst, kommenterat och uppskattat av mina inlägg i sommar. Kan ju vara kul, om det var någon som missat under lata dagar i solstolen. Vi kör.

Nytt & nygammalt
I början av sommaren gjorde jag om lite i vårt sovrum. Köpte ett nytt nattduksbord i form av en Wire cube från Verner Panton, och klädde in min läslampa i lera. Blev väldigt fint, och nu i helgen funderar jag på om jag ska ta tag i resten av sovrummet, som inte riktigt fått så mycket omtanke sedan vi flyttade in förra sommaren.

En guide till Sommarstockholm
Jag gjorde två stora guider. Den ena till Sommarstockholm och vad en kan hitta på här. Mycket går ju att använda även nu till hösten. T ex är Örnsbergs klippor i höstskrud helt magiskt, och likaså Rosendals Trädgård som håller igång rätt långt in på höstsäsongen.

Min stora frukostguide
Den andra guiden är min nog min mest lästa guide, efter den om hur en odlar avokadokärnor, och handlar om det bästa här i livet; frukost! Knåpade ihop mina absolut bästa frukosträtter, tips och trix. Bra inspiration inför höstmörkret kanske?

Iskaffe × 2 + Nektaringalette
Skrev två rätt uppskattade recept, en enkel nektaringalette (som går galant att göra med äpplen nu under hösten) och ett inlägg om två sätt att göra iskaffe på.

En söndag med ett skavsår, en skogskyrkogård & en snabb middag
Jag och Magnus gjorde några Stockholmsutflykter under sommaren. En var till Skogskyrkogården i Enskede. Himla fin plats, perfekt för en dagsutflykt för arkitekturintresserade.

En kväll vid Kvarnholmen
En annan dag tog vi bussen till Kvarnholmen i Nacka, som i princip var en byggarbetsplats i närheten av där jag bodde en period under 2013, för att se hur det såg ut där idag när det mesta var färdigbyggt.

Min hudvårdsrutin – juli 2017
I början av juli skrev jag om min dåvarande hudvårdsrutin pga hudvård är kanske det bästa i livet. Har köpt på mig en massa nytt sedan dess så kommer säkert ett nytt inlägg senare i höst.

Paris del IV – Frukost på Fragment, Jardin de Plantes & te i en moské
I slutet på maj var jag och Magnus i Paris, men inläggen därifrån spillde över till juni månad, så de får räknas med här. Bland annat skrev jag om ett besök på museet med kanske världens längsta namn – Galerie de Paléontologie et d’Anatomie comparée. Blev inspirerad att åka hit av Julia, tack tack för det!

Paris del VI – en måndag som inte blev som tänkt
Skrev också om en måndag som inte riktigt gick som planerat.

Paris del VIII – Musée Bourdelle × Balenciaga
Och om en annan dag, då vi besökte Musée Bourdelle i Montparnasse som var det kanske finaste plats jag besökt. Ni måste åka dit om ni befinner i Paris.

Italien del I – Väntan, vyer & livets vongole
Även under sommaren reste vi en del också. Bland annat till Italien i fem dagar, där det var så vackert att ögonen nästan trillade ut. Åt pasta varje dag, bland annat livets Spaghetti alle Vongole.

Italien del III – Slingrande vägar & skymda stenstränder
En annan dag hyrde vi moppe och körde runt på slingrande italienska vägar och upptäckte dolda klippbad och stränder.

Italien del IV – Fiordo di Crapolla, tusen trappsteg & en tryffelpasta
Ägnade ett helt inlägg åt vår hajk till Fiordo di Crapolla, som var något av det jobbigaste men också det vackraste jag varit med om. Drygt 1000 trappsteg ned i gassande sol följdes av en makalös dold havsvik, och efter lika många trappsteg upp igen åkte vi tillbaka till Sorrento, satte och svettiga och slutkörda på en restaurang och beställde in en pasta med ett helt berg av tryffel på. Nog en av sommarens absolut bästa dagar.

 

En Malmödag med möbelbutiker, Moderna Museet & middag på Möllans Falafel
Någonstans i mitten av min semester var vi en sväng nere i Skåne, hälsade på Miranda på hennes lantställe på Österlen och Saga i Malmö. Där gick vi på Moderna Muséet, kollade second hand och åt falafel. Bra semesterdagar.

Ett litet liv
Och så sist men inte minst avslutades sommaren med ett inlägg om en bok som följde med i princip hela min sommar – Ett litet liv. Fantastisk bok som verkligen alla borde läsa!

Och det var min sommar. Utåt sett väldigt härlig (vilket den också var) men även rätt tuff. Mycket jobbigt som efter en fruktansvärd vår bubblade upp igen. Men så får det vara, ibland måste det till och med vara så, och nu känns årstidsskiftet ganska välkommet.

Leave a comment