Söndag, toast & promenad runt Djurgården

Godmorgon på er! Sorry for being MIA de senaste dagarna men har inte riktigt varit på topp. Den senaste tiden har varit skakig, och som jag skrivit tidigare innebär min semester förutom välbehövlig vila också att mycket tankar som inte hunnit bearbetats under våren har sipprat fram.  På torsdag ska jag tillbaka till samtalsterapeuten som jag träffade i våras när min mamma blev sjuk, så det känns bra. Att få ventilera och så där. Vet ju att sånt kommer fram så småningom, och att jag är mer benägen att hantera dem nu än tidigare, men det tar på krafterna ändå.

Men jag tänkte att vi skulle ta och titta tillbaka på min söndag för drygt 1 vecka sedan. Då vaknade jag och Magnus upp till strålade sol. Kul tänkte vi, och dukade upp en lika solig frukost :))

Med kaffe, yoghurt med granola, kokosflingor, bär och honung, plus livets bästa frukostmat – toast. Kan fortfarande, såhär 3 månader efter att vi köpt vår toastmaskin, att det är bland de bästa köp vi gjort. Från Clas Ohlsons (så underskattad butik tbh?) för 399 kr. Varsågod för tips!

Sedan hängde vi hemma resten av förmiddagen. Jag fotade bilder till det här inlägget och dammsugare och Magnus fick en liten städpsykos och skrubbade utrymmet under diskhon med en liten städborste och våttorkade hela lägenheten.

Sedan åkte vi och röstade i Kyrkovalet, och sedan vidare in till stan där vi mötte upp Clara och satte kurs mot Djurgården.

Vi köpte varsin nödkorv för att hålla blodsockret uppe och så promenerade vi hit!

Till Rosendals Trädgård!

Som var så himla fin i sin pre-höstskrud. Så mycket härliga färger.

Vi gick deras café och köpte småkakor och kaffe som vi sedan åt ute i deras trädgård.

Hur överklassig look har inte Magnus ut på den här bilden förresten? Som om han gått på Lundsberg, bär täckväst och pullover och har en pappa som är investment banker.

Sedan fortsatte vi runt bland växthusen.

Och drack kaffe ur take away-muggar som smakade kartor.

Sedan lämnade vi Rosendal och fortsatte vår promenad.

Vid Rosendals slott såg Magnus en kille på håll som han ville scouta till sitt jobb, men som vi sedan tappade bort.

Så vi fortsatte istället med promenaden. Efter en stund kom vi fram till Djurgårdsbrunnskanalen, som kanske är Stockholms finaste plats.

Med hästar som rider förbi med jämna mellanrum.

Och båtar som passerar och skapar vykortiga vyer.

När vi kom till slutet av kanalen gick vi över bron och vände tillbaka på andra sidan vattnet.

Vi stannade till en stund i solen och snackade Dermapens, kändisskvaller och vinterplaner.

Och sedan fortsatte vi tillbaka längs kanalen.

Tills vi kom till Gärdet.

Där vi kollade på hundar som sprang omkring och på Kaknästornet som tornade upp bakom oss.

Sedan klev vi ner i tunnelbanan, vinkade hejdå till denna ↑ och åkte hem.

Där vi gjorde söndagsmiddag i form av en mina kanske bästa helgmåltider (eller måltider överlag för den delen) – vietnamesiska vårrullar.

Kan  v e r k l i g e n  rekommendera att ha stekt grönkål i. Lyfter rullarna till en helt annan dimension.

Sedan spenderade jag och den här resten av kvällen i soffan. Vi kollade på Biggest Loser VIP för att se Anna Book flippa och sedan på Veep, som vi snart plöjt 5 säsonger av de senaste 2 veckorna. Livets serie.

Hoppas ni får en fin tisdag!

Leave a comment