5 dagar, 5 frukostar

Tycker det är så himla nice med frukost, så förra veckan, för att passa på medan det fortfarande var ljust när vi klev upp, dokumenterade jag det jag stoppade i mig innan jobbet. Hoppas det kan ge lite frukostinspiration i höstmörkret!

På måndagen hade jag frukostmöte med min chef på Pom & Flora, men tog ingen bild, så vi hoppar till tisdagen istället. Då åt jag och Magnus yoghurt med granola, kokos, hallon och honung, plus kaffe, juice och avokado på rågbröd med gräslök och citronzest.

På onsdagen var vi trötta, så höll det lite enklare med löskokt ägg, danskt rågbröd med västerbottensost, juice och kaffe från vår Chemexbryggare. Gott det med dock.

På torsdagen gjorde jag en smoothiebowl med två gamla bananer vi hade hemma. I hade jag, förutom bananer, cashewnötter, hallon, blåbär och apelsinjuice. Tycker smoothies blir mycket mer mättande om en blandar i någon form av nöt eller nötsmor. Toppade sedan bowlen med granola, mer cashewnötter och banan, kokosflingor och de sista hallonen vi hade kvar från början av veckan.

Sedan var det fredag och efter att ha varit på ett butiksevent kvällen innan ville vi ha något varmt och uppiggande, så gjorde en toast med Västerbottensost i vårt toastgrill. Till det drack vi kaffe och apelsinjuice med färskriven ingefära i (ett av mina senaste frukostobsessions, så enkelt och så smart?) som matchade framsidan på DN:s kulturdel väldigt bra.

Och så får den här bilden från nu i måndags avsluta detta inlägg. Jag kanderade nötter i stekpannan medan Magnus kokade gröt på havegryn, rågflingor och dinkel. Blev himla gott med en klick yoghurt och äppelbitar.

Comments

 1. Ulrika

  ÄLSKAR din blogg! Och är nyfiken på vilken granola ni äter hemma? Den ser så god ut. Min favorit är från Urban Deli. :)

  1. Eric - smdlnd

   Åh tack!! ?
   Vi brukar köp Renée Voltaires hasselnötter och russin, pga rätt bra pris och går att blanda i lite vad som helst som en är sugen på! ☺️
   Har inte testat Urban Delis, får kanske göra det!

 2. Frida

  Älskar din blogg så mycket <33333333

  1. Eric - smdlnd

   Vad glad jag blir, tack!! ??

 3. Sandra Leone

  Känner spontant att jag skulle kunna äta frukost med er varje dag!

  1. Eric - smdlnd

   Haha åh ??

Leave a comment