En lördag i oktober, timme för timme

9.30
Vaknar och ligger kvar i sängen länge länge, scrollar Instagram och Pinterest.

10.30
Äter frukost med Magnus. Gör banana split bowl, dvs yoghurt med kokos, banan och chokladgranola (som jag gör av smulorna som blir kvar längst ned i granolaförpackningarna genom att steka dem lite kort i en stekpanna tillsammans honung, nötter och kakao, tips tips) och läser tidningen.

11.30
Går omkring hemma, bläddrar lite i magazines, plockar lite och halvlyssnar på Nyhetsmorgon i bakgrunden.

13.00
Befinner mig inne i stan. Har på mig mina nya skor från Converse och strosar runt med Magnus på de delar av Östermalm som ligger bortom tunnelbanor och busstationer. Tänker på att vissa hus ser ut som Paris och att knappt finns någon ute på gatorna.

13.45 
Vi har vandrat ner mot Strandvägen, över vattnet, och befinner oss nu på Djurgården. Som ser ut som en höstidyll i gult och orange.

14.30
Passerar mängder av helgiga Stockholmare som promenerar och joggar Djurgården runt och går till Prins Eugen Waldermarsudde. Helt klart en av Stockholms vackraste platser, speciellt på hösten. Ungefär samtidigt får vi veta att Magnus gamla klasskompisar från gymnasiet är i stan och befinner sig på Rosendals trädgård, så vi skyndar dit.

16:00
Vinkar av Magnus vänner vid Kungsträdgården och går en snabb vända på stan för att fixa lite ärenden. Fångar de sista strålarna av sol för dagen.

17.00
Kommer hem och lägger några kastanjer som jag plockat vid Rosendal i vatten. Sedan lägger vi oss skavfötters i soffan.

18.00
Tar oss upp ur soffan och gör middag; lördagstacos med halloumi, mangosalsa, guacamole och chipotlemajonnäs. Hittar lite picklad rödlök i kylskåpet som också får vara med.

20.00
Har förflyttat oss till soffan igen, äter chips och somnar sedan i sängen innan klockan slår 00.00.

Comments

 1. Elsa

  ahh chokladgranola!!! tack för den!

 2. Samuel

  Vilken kamera fotograferar du med? Kram

  1. Eric - smdlnd

   Jag har skrivit ett inlägg om mina kameror här! http://radarcollective.com/smdlnd/2017/04/mina-kameror/

Leave a comment