Farang

Förra fredagen efter jobbet mötte jag upp denna man, med sug i blicken, vid hans jobb, och följde med honom norrut längs Birger Jarlsgatan.

Han skulle nämligen bjuda mig på middag! På Farang! Som är en supernice restaurang som serverar typ sydostasiatisk mat (tänk typ Thailand, Indonesien etc) som vi velat besöka länge men som aldrig blivit av. Vi delade på en flaska fredagsvitt plus varsin vegetarisk avsmakningsmeny.

Bland annat fick vi papayasallad som var väldigt frisk.

Och Cha Plu-blad med tempeh.

Plus en massa mer gott, som wokad pak soi, grillad zucchini och tofu i röd curry, som rullade in medan vi åt, pratade om veckan och helgplaner och tjuvlyssnade på två härligt haggiga väninnor som åt fredagsmiddag ihop vid bordet bredvid.

Och så till slut kom efterrätten in, som var en myntasorbet med citrusfrukter och vit choklad. Mhm. Ska försöka mig på detta hemma.

Sedan tackade vi för oss och gick ut i den kyliga Stockholmskvällen i riktning mot tunnelbanan. Hade på mig min nya dunjacka från Zara som är så stor att två Eric skulle rymmas i den och att jag omedvetet stöter in i saker när jag rör mig utomhus. Precis som en dunjacka ska vara alltså.

Comments

 1. Malin

  eh wow den här sista bilden på dig!!

  1. Eric - smdlnd

   Men äsch då!!

 2. Elsa

  åh den menyn alltså, som himlen smakar typ

  1. Eric - smdlnd

   Ja verkligen, så himla gott! Kul med ett så bra vegoalternativ!

 3. Madeleine

  Ber om ursäkt om du kanske svarat på detta femtioelva gånger, men vilken kamera använde du till dessa bilder? :) Jag är sugen på att skaffa en att att ha med smidigt ute, och inte min Canon 6D som såklart inte har inbyggd blixt heller. Du är grym, kram!

  1. Eric - smdlnd

   Det är en Sony RX1 som jag köpt begagnad (de är så dyra annars), tycker den är perfekt iom att den är liten och har inbyggd blixt (det saknar min vanliga A7II också) men saknar tyvärr sökare osv så den kan bli lite bökig för vissa ändamål! Men rekommenderar verkligen som extrakamera :)
   Och tack!! ??

Leave a comment