Min hudvårdsrutin – oktober 2017

Dags igen för hudvårdsinlägg! Hoppas ni tycker det är lika kul som jag, annars får ni scrolla förbi hehe :)

Tänkte att det är dags att visa upp min hudvårdsrutin. Tycker det är så kul att läsa om andras (gärna så specifikt som det går) och eftersom jag ändrat rätt ordentligt sedan mitt senaste hudvårdsrutinsinlägg tänkte jag att det var på plats med en uppdatering. Aesop och minimalistiska förpackningar har fått ge vika för fransk apotekslyx och koreanskt snigelslem, främst Biologique Recherche och Benton! Vi kör:

Det mesta i min hudvård är från franska Biologique Recherche, likaså min ansiktstvätt. Jag använder Lait U, som är en cleansing milk. Den vita, lite tjockare krämen masserar jag in i ett torrt ansikte och torkar sedan av med en handduk fuktad med kallt vatten. Älskar denna, och älskar att inte behöva blöta ner hela ansiktet på morgonen. Efter tvätt rengör jag en vända till med en bomullspad micellärt vatten. Bioderma Sensibio H2O är den bästa jag testat, tar bort alla rester och finns på Apoteket!

Därefter är det dags för syrornas syra – Lotion P50, också den från Biologique Recherche och kanske den produkt som de är mest kända för. Denna toner är en leave-on-exfoliering som innehåller en syrakompott med bland annat AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra som exfolierar bort död hud, minskar porer och ökar hudens lyster. Använder denna varje kväll och tycker på riktigt att denna gjort så jäkla mycket för min hud, har fått sådan sjuk lyster och blivit så himla len. Precis som alla Biologique Recherches produkter luktar Lotion P50 lite funky (typ vinäger?) men en vänjer sig och doften försvinner snabbt.

På morgonen kör jag inte P50 utan bombarderar istället med fukt i form av denna – Benton High Content Essence! Ett essence är lite av ett mellanting mellan toner och serum och denna från koreanska Benton innehåller bland annat bigift och snigelslem som ska återfukta, jämna ut och förbättra hudtexturen. Finns numera att köpa i Sverige men billigast är Amazon, så brukar beställa därifrån.

Efter essence kommer serum och för tillfället använder jag tre stycken. Precis som med koreansk hudvård bygger Biologique Recherche på layering, dvs att använda serum i olika lager. Först använder jag Extraits Tissulaires, som är ett grundserum som ger fukt, följt av Sérum Placenta, som lugnar och återuppbygger. Ibland på kvällar, beroende på vad annat jag använder, lägger jag också på ett lager av The Ordinary’s Niacinamide 10%. Niacinamide är porsammandragande och talgreglerande, så denna är bra om en har förstorade porer eller lätt blir blank i t-zone. Är precis som de flesta av The Ordinary’s produkter svinbilligt, och kostar kring hundralappen.

Som dagkräm använder jag BRs Creme Dermopurifiante, en talgreglerande och återfuktande kräm för fet- och blandhy. Innehåller bland annat jäst som ger en lite underlig doft (drack ett halvdant bubbel en gång som jag upptäckte doftade exakt som denna) men tycker denna är så himla bra då den ger bra med fukt, har superhärlig och nästan smörig konsistens samtidigt som att den är supereffektiv mot uppblossande finnar. Kan ibland se hur finnar i princip försvinner över natten tack vare den här.

Och sist av allt på morgonen använder jag alltid SPF (oftast Eucerins tintade SPF50) följt av Sensais Glowing Base som är kanske det bästa som finns om en vill ha ett snyggt glow.

Nu när det börjar bli kallt ute är det viktigt med fukt, så på sistone har jag krämat på (hehe) ordentlig med masker. En ständig favorit är Bentons High Content Sheetmask som är den bästa sheetmasken jag vet. Precis som med deras essence köper jag denna i 10-pack från Amazon, kostar ca 170 kr. Ibland, om jag vill riktigt fuktbomba, lägger jag på ett lager av Origins Drink Up Intensive efteråt. Denna luktar så så gott och gör huden riktigt mjuk och härlig.

Jag brukar sova med fuktmask 4-5 nätter i veckan, oftast ovan nämnda från Origins eller Aesops Blue Chamomile Facial Hydrating Masque men ungefär 1-2 gånger i veckan byter jag ut dem mot denna, som är en kombinerad fukt- och brun-utan-sol-mask från James Read. Så himla smart koncept att kombinera fukt- och BUS i en och samma produkt. Blir väldigt jämn och bra färg med denna också, inte så orange i färgen som vissa BUS-produkter kan bli och precis lagom stark för att inte se helt grå ut hela vintern.

Och sist men inte minst, det mest illaluktande i mitt badrumsskåp – Biologique Recherche Masque Vivant! En balanserande och djuprengörande lermask som luktar gammal mat men ger ett sånt himla bra resultat. Använder denna ungefär 1-2 gånger i veckan och kör alltid en fuktmask efteråt. Vaknar upp som en barnrumpa i fejset.

Det var det, min hudvårdsrutin just nu! Har ni några hudfavoriter? :)

Comments

 1. Jenny

  Åh vill också testa använda produkter från The Ordinary! Tänkte därför fråga vilken sida beställde du ifrån och om du fick betala mycket i frakt/tull? :)

  1. Eric - smdlnd

   Ja de har så mycket nice och billigt! Jag beställde från Deciems (alltså företaget bakom) egna hemsida, som jag tror skeppar från Kanada, men behövde ej betala tull! Frakten tror jag låg på 50-100 kronor, så rätt dyrt om en bara köper en produkt. Vet dock att Asos har en massa produkter från The Ordinary och de är ju inom EU, så kolla där! :)

 2. Julia

  Älskar sån här läsning, hehe! Blev nyfiken på BUS-masken också, låter ju perfekt att få lite lätt färg i ansiktet nu under vinterhalvåret. Har dock alltid lite skräck för brun utan sol pga sett så många fails, men denna kanske jag vågar mig på. :)

  1. Eric - smdlnd

   Åh vad kul!
   Kan verkligen rekommendera BUS-masken, även till dig som är BUS-skeptisk! Förutom att den ger så fin färg så är det också den enda som inte superlätt sätter sig i hårfästet och ögonbrynen och gör dem orangea. :D

 3. Julia

  Alltså MÅSTE fråga. Hur gör du med handduken? Tänker att den måste bli full med smink? Har du en för varje dag? Jag är SÅ nyfiken. KRAM

  1. Eric - smdlnd

   Haha åh! Jag har några småhanddukar som jag växlar mellan när jag använt dem någon/några gånger. Försöker också tvätta rent dem under kranen efter varje gång, och så kastar jag dem i tvätten när det känns som att det är dags hehe :))

Leave a comment