Söndag med Gast & gratis blommor

Godmorgon! Hoppas att ni haft en fin vecka! Vi kollar på vad jag gjorde förra söndagen, alltså prick en vecka sedan.

Då vaknade vi upp i vårt sovrum såklart! Lite bakis som det ibland kan vara. Magnus var lite sur pga ställde klockan på 9.30 eftersom vi kom hem vid 4-tiden på natten. MEN, vill ju ta tillvara på helgdagar! De är ju inte så många och har märkt att jag behöver det lite grann mentalt när jag har mycket att göra på veckorna. Men hur som helst, pga de ovan nämnda få timmar sömn tog vi det ändå rätt lugnt. Medan Magnus snoozade vandrade jag runt i sovrummet (vilket är typ 4×3 steg men jaja) och klappade mig själv på axeln pga hur fint det börjat bli.

Vi håller ju på att göra om lite, som jag skrivit tidigare. Förutom ny bänk/sideboard i sängens fotända har vi köpt ny klädställning i krom. Samt satt upp gardiner, men det gjorde vi efter att dessa bilder togs. Ska försöka fotografera idag så får ni se hur det blev!

Till sist klev vi upp och åt frukost. Vi hade slut på juice hemma men Magnus var en ängel och gick till ICA för att köpa (<3) medan jag fixade iordning resten.

Yoghurt med granola och passionsfruktcurd som vi fått av Magnus föräldrar, avokadomacka med gräslök och citronzest plus kaffe.

Sedan satt vi och läste tidningen från pärm till pärm.

Bland annat om Margareta Ribbing. Så sorgligt, riktigt raffig tant. Brukade läsa hennes spalt på DN när jag jobbade på ICA-kontoret i Umeå förr och hade lite att göra på eftermiddagarna.

Sedan åkte vi in till stan som badade i solljus. Jag fotade dessa bilder, och sedan promenerade vi runt på söder i maklig takt.

Bland annat gick förbi L’Homme Rouge och testade byxor och skjortor, köpte tidningar på Papercut och doftljus på Nitty Gritty – himla hipstrig söndag alltså :/

Vid tvåtiden tog vi tunnelbanan till Vasastan och slog oss ned här!

På Gast! Som är ett nytt superfint café på Rådmansgatan som är ett systercafé till Kaffeverket och Snickarbacken 7!

Hade med den här trötta!

Och Emma, som bor just bredvid och joinade oss på lunch!

Jag och Emma köpte varsin sötpotatissoppa med chimichurri.

Och Magnus en Croque Monsieur.

Och så satt vi kvar länge, köpte kaffe plus kaka (jag tog väldigt god men lite halvtorr citron- och vallmokaka) och snackade om kvällen innan, musik och sånt där.

Så trevligt och fint ställe som ännu inte hunnit bli så crowded. Tips tips!

Någon timme senare var vi hemma igen. Trots mina ambitioner så hade de få timmarna sömn gjort avtryck så vi kände att det fick räcka med aktiviteter för dagen. Jag packade upp min nya vas från H&M Home och fyllde den med några torkade blommor och kvistar som jag plockat vid vägkanten på väg hem från tunnelbanan.

Och några av dem fick göra eukalyptuskvistarna sällskap i sovrummet. Blev mycket fint tycker jag, och så värt med tanke på att det kostade oss exakt noll kronor.

Sedan, några timmar senare när vi orkat oss upp ur soffan som resten av eftermiddagen hade spenderats i, svängde vi ihop middag. Halloumiburgare med tryffelmajonnäs och grönkål, som vi åt i tystnad i skenet av Magnus nya doftljus.

Och efter det så var den söndagen slut!

Comments

  1. moa

    Ååå kan inte du fråga Emma vart hennes gröna tröja är ifrån?

    1. Eric - smdlnd

      Den är från Weekday! :)

Leave a comment