Vårt (nya) sovrum

Jag har gjort om hemma! Eller gjort om och gjort om, snarare möblerat om. Eller kanske möblerat och inrett. Kalla det vad en vill, men vårt sovrum har i alla fall fått en liten omvandling. Har ju skrivit ett tag att vi hållit på att göra om hemma i vårt sovrum, och förrförra veckan kom vi äntligen till skott. Jag och Magnus åkte en kväll efter jobbet och köpte möbler, prylar och gardiner och förra veckan kom Magnus bror förbi och hjälpte oss att borra.

Och nu ser det ut så här! Som ett helt nytt sovrum! Vilket det nästan är, då inredning tidigare bestod av typ säng, klädhängare i koppar plus palm. Tycker hur som helst att det blev superbra. Det blev mycket mer ombonat än tidigare och hänger numera mycket bättre ihop med resten av vår lägenhet.

I sängens fotände har vår gamla klädställning fått flytta på sig till förmån för ett nytt sideboard från IKEAs Stockholm-serie. Bordet, som egentligen är ett soffbord, är så himla fint i ask och med ovansida i flätad rotting. Har faktiskt velat ha ett länge, men inte velat byta ut vårt vardagsrumsbord som jag gillar så mycket, så är väldigt glad att den fick en plats i sovrummet.

Ovanpå bordet har jag en vas från H&M, som jag köpte i höstas, stående på en trave böcker. En från Frama och två som jag köpt i Paris. Buketten, förutom eukalyptuskvistarna, plockade jag ute förra söndagen, som ni vet. Bra ekonomitips där varsågod.

På andra sidan står lite förvaringslösningar, som en gammal låda från Byredo och en påse från COS där jag kan förvara sånt en inte vill lämna framme, och i ramen sitter en gammal manual för en radiospelare som jag hittade när pappa skulle flytta i våras. Ska kanske byta ut det mot ett fint print så småningom, men den får vara där tills dess.

Gardinerna, som kanske är det som gjorde mest skillnad för rummet, är också från IKEA, i linnemix och heter Ingert. De skulle kanske egentligen behövas strykas till lite, men gillar ändå att det är lite skrynkligt.

Och klädställningen i krom framför är från Jysk.

Blev himla fint tycker jag.

Vissa saker har fått vara kvar eller flyttat in från andra delar av lägenheten. Som exempelvis glaskrukan med bonsaiträdet som tidigare stått i köksfönstret.

Och palmen som stått i sovrummet sedan vi flyttade in men som nu fått en ny plats i hörnet bredvid sängen. Är lite sugen på att byta ut denna mot en annan större växt. Kanske ett fikonträd? Har dock hört att de är svåra att sköta så får fundera lite på det först.

På andra sidan sängen står Matisse-postern som Magnus köpte i Köpenhamn och vårt nattduksbord från Verner Panton. Ramen är en vanlig clipsram från BHA Fotobutik här i Stockholm och lampan är ursprungligen en i koppar från Hemtex, men som jag klädde in i lera och målade om i våras!

Och sängöverkastet i linne är från H&M Home.

Och det var det! Vad tycks?

Comments

 1. Malin

  Vilken perfekt grå väggfärg! Minns du vilken det är?

  1. Eric - smdlnd

   Tyvärr inte, den hade den färgen när vi flyttade in! :/

 2. Patrik

  Snyggt! Mysigt med gardiner.

  1. Eric - smdlnd

   Tack Patrik! :)

 3. Sömnlistan |

  […] Hur gör du för att få ett mysigt sovrum? ☾ Jag vill helst att det skall vara så tomt som möjligt. Stilrent, inga pryttlar, och svala färger. Ett perfekt exempel är Erik Smedlunds nyinredda sovrum som ni kan se här. […]

Leave a comment