En fredagslista

Lista från Elsa.

Humör idag?
Trött, men ändå rätt glad. Det är fredag ju!

Vilken svordom använder du mest?
Satan eller jävla kuk.

Äger du en Podd?
Nej, men hade gärna gjort. I alla fall gästat någon. Brukar alltid vilja flika in när jag lyssnar på poddar när de pratar om något intressant.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
06.50, men vaknar oftast till lite tidigare. Har en Philips Wake-Up Light, som är som en soluppgång, så vaknar oftast lite innan den ringer.

Hur många resväskor äger du?
Just nu noll egna. Förut hade Magnus en via sitt jobb men den fick han lämna tillbaka så nu har vi bara en som vi delar på. Är sugen på att införskaffa en ordentlig dock, från Rimowa eller Muji.

Vad gör du exakt just nu?
Har just satt mig på tunnelbanan till jobbet.

När var senast någon stötte på dig?
Tror typ aldrig att det händer? Dock säger Magnus att folk brukar spana in mig då och då när vi är ute, så får väl lita på det. Är dålig på att uppfatta sånt.

Vad åt du till middag senast?
Vietnamesiska vårrullar med bland annat stekt grönkål och mango. Livets mat.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Kanske? Kastas mellan att ibland gå omkring gå omkring och oroa mig för det och ibland inte bry mig alls. Är oftast rätt trygg i mig men en vill ju vara omtyckt såklart. Tänker ofta att folk kanske upplever mig som arrogant när jag mest är rätt blyg och obekväm.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Inte mer än inför något annat kön.

Vad var det roligaste som hände i veckan?
Mest materialla ting, som att jag äntligen skaffat en ny fungerande telefon och att jag köpt en superfin ljusstake. Tänkte visa den sistnämnda i helgen.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Satt inne på mitt kontor, sleep deprived och insnöad och med vetskapen att Donald Trump just hade blivit USAs president.

Pratar du några andra språk?
Engelska och un peu franska.

Diskar du din egen disk?
Har haft diskmaskin i alla lägenheter jag bott i sedan jag flyttade hemifrån, så den diskar det mesta. Kastruller och sånt diskar oftast Magnus, men vill inbilla mig att jag brukar ansvara för matlagningen så tror det jämnar ut sig.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Lol.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Fungerar gör jag nog för det mesta redan efter kanske 6-7 timmar, men har sedan i somras varit trött konstant. Vet ej om det är en fördröjd reaktion all sorg i våras, eller om det är stress eller annat. Håller på att träffa en massa läkare och utreda vad det kanske beror på, men hittills har inga prover visat på något.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ganska när det kommer till stavning. Grammatik not so much, men kan få lite lite panik när folk använder talspråk i skrift t ex.

Vad var det senaste du åt?
Frukost i form av filéad grapefrukt och surdegslimpa med Västerbottensost.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Absolut.

Tycker du om att krama folk?
Njae. Har ingenting emot själva kramandet men tycker det är väldigt jobbigt att veta om det är kramläge eller ej när en ska hälsa eller säga hejdå till någon. Blir ofta så awkward tycker jag.

Vad är du allergisk mot?
Hund, katt, häst och timotej fick jag veta i ett SMS från vårdcentralen i måndags.

Dagens planer?
Ska jobba hele dagen, sedan kanske äta middag ute efter jobbet med Magnus. Samt dricka vin.

Helgens planer?
Magnus har lånat sin kollegas bil så vi ska ut på tur! Mest för att åka till återvinningen och slänga skräp, men ska också förbi Blomsterlandet och köpa lite nya växter. Funderar på att stanna till på Bergianska och äta lunch när vi ändå är i krokarna.

Vad ser du mest fram emot i helgen?
Att få vara i Stockholm och vara ledig. Var ett tag sedan sist.

Leave a comment