En stockholmslördag med storrensning och sura drinkar

Godmorgon! Vi kikar på min lördag.

Då klev jag upp med den här.

Och gjorde våfflor till frukost, på Magnus nya våffeljärn som han fått i födelsedagspresent.

Med kanderade nötter, färska hallon och Oatlys vaniljsås. Bästa våffeltoppingen.

Sedan satte vi igång med århundradets utrensning. Vi hade ju som sagt fått låna Magnus kollegas bil över helgen, så vi passade på att rensa ut allt skräp vi har intryckt i diverse skåp och utrymmen.

Hela förmiddagen höll vi på medan vädret utanför skiftade mellan sol och regn och mulet och storm. Typiskt höstväder alltså.

Och till slut var vi klara och hade lastat in allt som skulle till återvinningen och Myrorna i bilen. Kastades mellan att vara nöjd över att ha rensat ut så mycket och att ha ångest över att vi lyckats samla på oss så ofantligt mycket skräp sedan vi flyttade hit för knappt ett år sedan :))

Men till slut hade vi tömt bilen på skräp, kört igenom hela Stockholm (samt kört fel både en och två gånger) och kommit hit, till Bergianska Trädgården.

Så mysigt i höstmörkret.

Vi gick in i orangeriet för att äta lunch.

Magnus tog en soppa på purjolök och svartrot.

Och jag en supergod vegorisotto.

Sedan satt vi och snackade, tjuvlyssnade på två finska bloggare som satt vid bordet bredvid och på alla gamla gubbar och tanter som satt och fikade kolasnittar och drack kaffe.

Efter att vi ätit upp strosade vi runt lite i orangeriet.

En av Stockholms finaste platser, helt klart.

Sedna köpte vi varsin take away-kaffe och gick ut i kylan.

Kollade lite på pumpor.

Och på Victoriahuset som lyste upp trädgården som en fackla. Sedan gick vi på Plantagen i jakt på växter, men hittade bara en som jag inte ens är säker på att vi ska behålla. Vi får se.

Sedan åkte vi hem och åt middag. Portabelloburgare med tryffelmajo.

Skål för det!

Sedan hoppade vi in i bilen igen, droppade av den hos Magnus kollega vid Telefonplan och skyndade vidare in till stan för att möta upp Andreas på en drink på Folkbaren. Bra dag och bra kväll!

Comments

  1. Julia

    Eric! Vart har du fått tag på din fluffiga beigea fleece?

    1. Eric - smdlnd

      Julia! Den är från Weekday, från förra året och finns ej kvar i butik. Men har sett liknande både på bl.a. Asos och Monki! :)

Leave a comment