En strosarsöndag – Perspective Studios, pizzaslices & våffelmiddag

Hade ju en sån himla bra helg förra helgen. Precis lagom händelserik utan att vara för maxad. Lite fest, lite mys, lite nytta och lite nöje. Lördagen har ni ju redan sett, men vi kollar söndagen tycker jag!

Unnade mig en sovmorgon innan jag och Maggan klev upp och gjorde en riktigt brakisbakisfrukost.

Toast med västerbottensost, scrambled eggs, färskpressad apelsinjuice med ingefära och grapefrukt it, plus varsin espresso. Kickar igång vilken helgdag som helst.

Efter frukost flyttade vi över till soffan och läste klart DN. Bland annat en så himla bra artikel av Eduoard Louis (den franska författare vars böcker jag läste några veckor sedan om ni minns?) om politik och hur den kan vara livsavgörande för dem som står längst bort från makten. Louis skriver om sin relation till sin pappa, om den ryggskada hans tunga fabriksjobb orsakade och om en rad politiska reformer som gjorts under 2000-talets Frankrike som direkt påverkat hans liv. Finns att läsa här för intresserade!

Vid lunchtid åkte vi in till stan. Passerade Stockholms finaste gata, Falugatan, på väg till Rödabergsgatan.

Där vi skulle kika in Our Legacys garage sale. Fanns väldigt mycket fint, men fick inte med mig något hem.

Istället trotsade vi de isande vindarna och promenerade till Perspective Studios vid St Eriksplan.

Skulle egentligen mest testa lite parfymer, bland annat Framas 1917 och St Paul som finns där, men som vanligt tittade vi mest på annat också. Som dessa fina metallklot.

Eller den här stolen.

Sedan gick vi till ett varmt och rätt folktomt Artisan för att äta lunch.

Köpte två pizzaslices, en med ricotta, pesto och tomat och en med zucchini och lök.

Sedan fortsatte vi att gå i butiker i jakt på saker att fylla våra önskelistor med. Jul snart ju, NK har till och med julpyntat sina skyltfönster.

En stund senare mötte Clara upp och oss följde med oss hemåt där vi lagade detta fantastiska till middag – våfflor! Gör vi annat än att äta våfflor på helger? Tror ej.

Dessa var en bättre variant av bovetevåfflorna vi lagade kvällen innan (recept härifrån), med livets topping på; vegetarisk rom, rödlök, Västerbottensost och smetana. Rekommenderar starkt till alla, alla dagar i veckan.

Och det var den söndagen.

Leave a comment