Min lördag – Louise Nevelson & livets film

Godmorgon! Vi tittar på min lördag!

Då vaknade vi av solen.

Och dukade sedan upp till frukost. Hade en sketen avokadohalva i kylskåpet som behövdes ätas upp, så en avokadotoast fick det bli av den.

Sedan drack vi kaffe och åt yoghurt med färska hallon som vi hittat på extrapris.

Vi delade också på en filéad grapefrukt.

Och så sträckläste vi DN.

Sedan åkte vi in till Östermalm med sikte på galleriet McCabe Fine Art, som hade en spännande utställning som vi ville se.

Nämligen en med Louise Nevelson, som också just nu finns att se på Moderna museet (vi var där för någon helg sedan om ni minns?) och som hade sin sista utställningsdag på McCabe.

Från att knappt ha vetat vet hon var fram tills för några veckor sedan har hon just nu seglat upp till en av mina favoritkonstnärer, om en nu kan ha såna. Tycker väldigt om hennes kända väggskulpturer som nästan ser motoriska ut.

Men mest gillar jag hennes collage, som hängde längre in i galleriet. Nästan alla av dem hade blivit sålda berättade hon som jobbade där, som också berättade hela Nevelsons livshistoria. Hon slog igenom rätt sent, och det var först vid 60 års ålder som hon försörja sig på sitt konstnärsskap. Intressant ändå.

När vi kikat runt lite tackade vi för oss.

Och gick ut i solen igen.

Vi passerade massa fina fasader.

<3

Och passerade Karla Frukt som är så Stockholmskt det bara går.

Och till slut svängde vi in på Nybrogatan för att käka lunch här, på El Taco Truck.

Magnus åt en kycklingvariant och jag deras supergoda böntortilla.

Sedan fortsatte vi strosandet. Gick in i butiker med jämna mellanrum för att få upp värmen lite eftersom det blåste isvindar utomhus. Bland annat på Nordiska Galleriet för att lukta på doftljus och kolla på dyra möbler, och sedan på Scandinavian Photo där jag köpte ett 5-pack analog film.

Sedan åkte vi hemåt, handlade lite småsaker på vägen, och svängde ihop vårrullar till middag. Livets mat ändå.

Gott!

Sedan hoppade vi på tunnelbanan igen in till stan och åkte till min favoritbiograf Victoria, som ser ut att vara tagen från en 50-talsfilm, för att se på filmen God’s Own Country. Så himla fin film och kärlekshistoria, om den engelska bondsonen Johnny vars liv ställs på ändå när den rumänske gästarbetaren Gheorghe dyker upp på familjens gård. Se den!

Comments

  1. Sandra

    SÅ snygg i nya frillan!

Leave a comment