En lördag, 15 bilder

I lördags, strax innan tio, befann jag mig här, utanför Konstfack. Det var nämligen dags för deras årliga julmarknaden, som ju kanske är den bästa julmarknaden av dem alla.

Magnus, som var lite av en zombie efter att ha haft julfest med jobbet OCH flugit till Paris över dagen för ett jobbmöte (vem är han ens? Blondinbella?), var tapper och köade med mig i kylan tillsammans med några hundra andra.

När vi kom in strax efter 10 var vi alltså inte direkt ensamma.

Vilket var förståeligt, för fanns så himla himla mycket fint. Vaser, keramik, smycken och prints i mängder. Hittade så fina saker, ska visa er senare i veckan.

Skrattade högt åt dessa kläder. Hade så velat ha “Ångest City”-toten som en t-shirt.

Efter en stund kom Malin, som kommit lite senare och fått köa i kylan (vid lunchtid var kötiden uppe i över en timme fick vi höra senare), och gjorde oss sällskap. Några varv och några fynd senare lämnade vi Konstfack, vinkade hejdå till Malin vid tunnelbanan, och åkte hem för att äta lunch.

Jag hade kvar rester från kvällen innan – böntortillas med avokado, vårlök och picklad rödlök. Extra mycket koriander för mig.

Och ingen koriander alls för Magnus. Skrev receptet här för er som undrar!

Sedan åkte vi in till stan och mötte upp den här! Amanda! Som tagit en liten paus från plugget i Uppsala och kom och hälsade på!

Vi gick till Drop Coffee vid Mariatorget och köpte kaffe och fika och så snackade vi skola, jobb och sånt.

Sedan gick vi en vända på stan. Letade bland annat vinterjacka till Amanda och julklappar till andra nära och kära, och vid 18-tiden hoppade vi på tvåan som tog oss hit till Ai Ramen.

För att såklart äta livets middag. I form av ramen då. Samt några väldigt goda sliders med friterad tofu och picklad gurka.

Sedan åt vi och snackade K-pop, Sydkorea och östasiatiska skönhetsindustrin tills vi höll på att tuppa av.

Och så följdes vi åt till tunnelbanan, vinkade hejdå till varandra och sen var den lördagen slut!

Leave a comment