En sista söndag innan jul

Förra söndagen när vi klev upp var det så där mörkt och dunkelt som det kan vara en decemberdag.

Ville helst inte kliva upp men ibland måste man. Vi dukade upp ett frukostbord med lite av det vi var sugna på.

Som chiapudding, vilket vi inte ätit på år och dagar känns det som.

Och vår bästa avokadomacka, på rågbröd med gräslök, citronzest och havssalt.

Vi tände lite ljus.

Och lyssnade på Musikhjälpen som var på i bakgrunden. Både jag och Magnus var så himla deppiga över att när Musikhjälpen äntligen kom till Umeå var vi inte ens där. Följde dock slaviskt under veckan.

Sedan, som ett blixt från klar himmel, sprack molnen upp och solen kom fram.

Skriver det ofta men älskar verkligen hur solen liksom ruskar liv i hela vår lägenhet så här års. I och med att den står så lågt lyser den rakt in och gör hela hemmet gyllene, och så även denna dag. En av få saker jag kommer sakna med vintern.

Lika snabbt som den kom var solen också borta, och lagom till det skulle Magnus iväg för att jobba. När han åkt plockade jag undan hemma fixade och donade lite med saker jag hade på min to-do-list, som att fota vårt nya sängbord och förbereda lite årssummeringsinlägg till bloggen.

Efter lunch satte jag mig i soffan och bläddrade igenom My Residence, som äntligen släppts i nytt nummer. Kanske min absoluta favorit när det kommer till inredningsmagasin, så synd att den bara släpps en gång per år.

På eftermiddagen gjorde jag mig iordning och började röra mig in mot stan. Solen var redan på väg ner när jag gick till tunnelbanan.

Och när jag kom hit, till Gast, var det mörkt.

Jag skulle träffa Malin som jag inte sett på ett tag, och vi fikade och pratade om allt från nyårsfirande till #meeto. Om män som pratar om att det “slutlegat” i och med samtyckeslagstiftning (kan spontant känna att dessa gärna får leva i celibat now and forever) och om att så ofta bli kallad känslig när man egentligen i hela sitt liv tvingats bygga upp ett decimetertjockt skinn av att under hela ens uppväxt blivit matad av samhället att man är fel. Ett väldigt förlösande samtal.

När jag vinkat hejdå till Malin åkte jag hem igen, till Magnus som slutat för dagen, och så lagade vi middag. Svamprisotto med smörstekt vårlök, tack tack.

<3

Sedan gjorde vi det som en oftast gör söndagskvällar i december, det vill säga inte mycket. Tittade lite på Stranger Things, lade en sheetmask och somnade tidigt. Och så var det slut med den dagen.

Comments

  1. […] Residence, som kom ut i butik häromdagen. Har köpt de båda tidigare numren, det som kom 2016 och det som kom 2017, så börjar bli lite av en […]

  2. Hanna

    Gillar så mycket när du skriver om vad ni pratat om när du hängt med kompisar. Är så mysigt att få vara med på ett hörn liksom.

Leave a comment