En söndag i Midsommarkransen med morgonsol & middagsgäster

I söndags vaknade jag upp det här magiska. Morgonsol, finns det något bättre? Kan bli helt till mig på ett nästan onormalt sätt av att vakna till att solen bara väller in i lägenheten. Det är som att det spritter i hela kroppen.

Medan Magnus låg och sussade smög jag omkring i lägenheten och försökte fånga när solens strålar målade mönster på väggarna och skakade liv i trötta växter.

Och på tal om växter har vi köpt ett olivträd. Lite halvrisigt men ändå fint, för ynka 200 kronor. Får se om det överlever vintern, hoppas verkligen men egentligen inget jag förväntar mig. Vårt hem är som en Demogorgon för växter, och olivträd är knixiga att vinterförvara har jag hört.

När Magnus vaknade till liv gjorde vi ordning frukost.

Med kaffe.

Toast.

Och scrambled eggs. Perfekt helgfrukost.

Sedan läste jag ett långt reportage om Saudiarabiens kungafamilj i DN medan Magnus läste korsord. Visste ni att de har drygt 40 000 familjemedlemmar i kungahuset? Helt sjukt.

Efter frukost gick jag en vända till i lägenheten med kameran. Här har ni en bättre bild på olivträdet. Nästan lika högt som jag är lång. Tycker den passade så himla bra i sovrummet.

Är så himla nöjd med hur vi har det hemma. Äntligen känns det som ett riktigt hem. Så vuxen och skum känsla, att liksom känna att detta är vårt.

Efteråt gjorde jag Magnus sällskap i soffan och satte mig vid datorn. Skrev ihop detta inlägg t ex.

Och sedan hoppade vi på tunnelbanan till Midsommarkransen som vi bestämt oss för att utforska för dagen.

Gick förbi fina väggar.

Och fina portar och skyltar. Midsommarkransen alltså, så himla fint.

Rätt som det var började det snöa stora grytlappar.

Och vi tog skydd inne på Mimi Staafs Möbelmakeri.

Medan vi väntade på att snön skulle ge sig kollade vi på tvålar och tvättborstar.

Och lika snabbt som snön kom var den också borta, utan ett enda spår av moln kvar på himlen. Vi började känna oss hungriga så vi satte av mot Svandammsparken.

Det bäst jag vet; Magnus och sol. Utan inbördes ordning:)

Vi fortsatte förbi de gamla industrihusen på Metronomgatan.

Och till slut var vi framme vid A.B. Café, vårt slutmål.

Vi köpte lite lunch. Jag ett bakat ägg med gräslök och tomatsås.

Och Magnus en grillad croissant.

Tycker A.B. Café är så himla fint, är där alldeles för sällan.

När vi gick ut i kylan igen sedan hade solen börjat gå ner, så vi kände att det fick räcka med aktiviteter för den dagen och åkte hem.

För senare på kvällen kom nämligen Anna och Elsa (som var på besök i Stockholm över helgen). Vi hade spenderat lördagen ihop men bestämde oss för att äta middag tillsammans Elsas sista kväll innan hon åkte tillbaka till Umeå. Jag och Magnus bjöd på Pad Thai.

Och så satt vi kvar länge vid köksbordet och drack kaffe, åt choklad och snackade bland annat om Stockholmscentrering och den norrländska glesbygden. Bra avslut på en bra helg, blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på hur fina personer jag har omkring mig.

Comments

 1. Johanna

  Du! Jag funderar på om man borde köpa lägenhet lite utanför stan.. Men som göteborgare har jag dålig koll (har bara bott innanför tullarna, med ockerhyra, hittills..). Så jag tänkte att du kanske kunde skriva lite om vilka områden du varit i och gillar och skulle kunna tänka dig att bo i ocj varför? ?

  1. Eric - smdlnd

   Hmm. Tror tyvärr inte jag har tillräckligt med material för att göra ett helt inlägg åt det, men kan svara så här: Tycker definitivt att du kan kolla på lägenheter lite utanför stan. Jag tycker väldigt mycket om just Midsommarkransen/Telefonplan och skulle absolut inte ha något emot att bo där. Tycker överlag väldigt mycket om Hägerstenområdet, så även Axelsberg och Aspudden. Det jag sett av Enskede, Skärmarbrink och Hammarbyhöjden gillar jag också. Mysiga områden, nära till Söder och mysig känsla! Hoppas du hittar något du gillar! :)

 2. Sara

  Recept på pad thai please?! Ser så gott ut! :)

Leave a comment