Mina julklappar

Can’t help it men jag gillar ju julklappar. Förstår grejen med köphets, miljöpåverkan och paket i drivor, men tycker inte att vi ska underskatta att få ge bort (eller själv få) en riktigt genomtänkt present. Något som absolut inte behöver vara vare sig mycket, dyrt eller unikt, men som mottagaren uppskattar, får användning av och som förhoppningvis ger glädje länge. Jag hade tur som fick en massa fint i år, som jag tänkte att vi kan kika på.

Av mina systrar fick jag en ljusstake från Hein Studio, en som jag redan har en av. De är som moduler, stapelbara och går att liksom bygga större ljustakar av. Så nu har den nya fått göra den gamla sällskap på köksbordet.

Tycker det blev så fint, fyllde ut bordet mycket bättre utan att bli för massiv.

Mina systrar gav mig också boken Call me by your name som filmen med samma namn är baserad på. Har längtat så efter att få läsa denna, men har velat vänta tills efter jag sett filmen. Misstänkte ju filmen skulle vara bra, och att läsa boken skulle höja hela upplevelsen efteråt, så som det ofta kan vara. Har hunnit en bit in nu, återkommer såklart när jag är färdig om det stämmer.

Av Magnus föräldrar fick jag kokboken Sallad av Tommy Myllymäki.

Så många spännande salladsrecept i denna, de flesta vego eller hyfsat lätta att göra om. Har redan hunnit testa ett – denna sallad med endive, mandel och ugnsbakad jordärtskocka – och ser fram emot att testa mig igenom resten framöver!

Av Magnus själv fick jag denna fina kniv från spanska Pallarés. I kolstol och buxbom och handslipad i Spanien. Han överraskade också med att ha bokat bord till oss på Sushi Sho, en japansk restaurang med en Michelinstjärna här i Stockholm. I januari ska vi dit, är så pepp!

Och så av min pappa fick jag dessa, fyra vinglas från Riedel. Så tunna och fina i sin form, med precis lagom tyngd i handen. Kommer dricka många flaskor vin ur dessa kan jag tänka mig.

Comments

  1. Sandra Leone

    Så fina grejer och bra inställning till julkappar!

Leave a comment