Saker jag ätit på sistone

Vi kollar på lite saker jag ätit på sistone!

Dag på jobbet för någon vecka sedan blev jag sugen på Caesarsallad, så när jag kom hem svängde jag ihop en sån till middag. Jag brukar göra en vegetarisk variant med halloumi istället för kyckling och bacon som blir minst lika gott som vanlig caesarsallad. Dressingen, med bland annat kapris och dijonsenap i, blev +++++.

En annan kväll blev vi bjudna till Balzac av fina Hanna för att fira Beaujolais Nouveau, en fransk högtid där en firar årets Beaujolais-vin. Det var så himla himla trevligt. Drack säkert 1,5 liter rödvin ur pappmuggar, så mådde inte kalas dagen efter, men hade det supermysigt och fick äta bland annat bakad rotselleri, ostron och livets mest fantastiska tryffeltoast.

En annan kväll åkte jag och Magnus hem till Malin och blev bjudna på pad thai. En sån oerhört underskattat maträtt faktiskt.

Och en annan kväll, närmare bestämt i måndags, bjöd vi hem Clara och åt våfflor. Igen. Denna gång med sylt och grädde, vilket piggar upp vilken grå måndag som helst.

I torsdags var jag och Magnus på Södra Teatern för att kika på nya Guiness collection, som mina ~kollegor~ här på Radar styrt ihop. Innan passade vi på att äta middag på Barabao. Älskar deras glaserade palsternacka-bao, hett tips om ni är i krokarna.

Och i fredags när hade Magnus julbord med jobbet testade jag ett nytt recept på böntacos, inspirerat av de tortillas jag åt på El Taco Truck helgen innan. Gjorde ungefär så här:

Finhackade en rödlök och 3 vitlöksklyftor som jag fräste på låg värme tills mjuka. Sedan blandade jag i 1 msk spiskummin, 1 msk paprikapulver, 1 msk oregano och 2 krm cayennepeppar och lät det fräsa runt i någon minut. Därefter lade jag i två förpackningar avrunna svarta bönor, kokade bort vätskan som var kvar hällde sedan på en skvätt öl, hackad chili, limejuice, socker och salt och lät det puttra på i några minuter. Åt sedan med picklad rödlök, vårlök, avokado och koriander. Plus lite sriracha på toppen. Bra fredagsmat!

Comments

 1. Nikole

  Vart är de fantastiskt fina ljusstakarna ifrån? :)

  1. Eric - smdlnd

   Den är från danska Hein Studio, har skrivit om den här! :)

 2. Rebecca

  fan vad gott

 3. elina

  Den där böntacon låter som en dröm!

  1. Eric - smdlnd

   Verkligen! Så god! ??

Leave a comment