Söndag, första advent & ett litet litet julbord

I söndags var det en sådan där morgon då det kändes som att det aldrig skulle bli ljust.

Så vi tände ljus och dukade upp till en ordentlig vinterfrukost.

Vi åt stekt grönkål med pocherat ägg, grapefrukt och croissanter. Och så Chemex-kaffe. Vår vanliga kaffemaskin har behövt avkalkas (typisk sak en liksom skjuter på och aldrig tar tag i) så vi har druckit det i veckor känns det som.

Men det är ju gott det också, så det går väl an.

Efter frukost blev det helt plötsligt ljust (så underlig väderdag) och jag började placera ut lite av det vi hittat på Konstfack dagen innan. Glasvasen vi köpte fick ta plats under TVn.

Och den i keramik fick stå bredvid vår Aalto-vas i sovrummet.

Lagom till lunch åkte vi in till stan. Först köpte vi en ram till en poster vi köpte i somras, sedan promenerade vi upp mot Fjällgatan som har så fin utsikt.

Som sagt var det så himla underligt väder den dagen, och halva Stockholm verkade ligga under totalt mörker. Fick lite Stranger Things-vibbar.

Vi fortsatte promenera in mot Slussen.

Och sedan vidare till Gamla Stan.

För att träffa upp Clara!

När vi passerade Stortorget passade vi på att kolla in julmarknaden. Kanske Stockholms mysigaste men mest turistiga decemberaktivitet.

Det var dock sinnes hur mycket folk det var där, så vi kilade strax vidare. Förbi slottet, över vattnet in till stan och genom hela smeten samtidigt som vi catchade upp på sånt som hänt på sistone.

När det började skymma var vi framme vid Östermalmstorg, och pga kaffesug försökte vi hitta ett mysigt kafé att fika på. Till slut smet vi in på Kafé Kringlan. Så mysigt café, med klassiska caféstolar och fina marmorbord.

Samt bra fika. Åt en jättegod biskvi, och Magnus och Clara varsin kardemummabulle.

Någon timme senare hade vi tagit oss hem, till vår becksvarta lägenhet. Vi tände lite ljus, och så började vi stöka runt i köket.

Och så kokade vi ihop detta, årets första julbord! På första advent! Så mysigt.

Med auberginesill, julmust, rödbetssallad, göttbullar, gravad lax och ägg.

Sedan åt vi tills vi nästan sprack, snackade julplaner och förflyttade oss till sist till soffan där vi plöjde igenom tre-fyra avsnitt av Vår tid är nu.

Slut på söndag.

Comments

 1. janine

  Hej, superfin blogg verkligen. Ja undrar vilket objektiv du har till din sony kamera a7II ? kram och glad lucia!

  1. Eric - smdlnd

   Tack!
   Jag har ett Sigma 50mm/f1.4 med en metabones-adapter :)

 2. Rebecca

  fint värre!

 3. Sandra Leone

  Precis så här ska ju en söndag vara!

Leave a comment