En lördag då vi lapade sol och åt livets hummus

Godmorgon och välkommen till mitt hem förra lördagen. Då vaknade vi av solen (igen) och jag bara njöt njöt njöt innan den till slut försvann bakom molnen igen. Märker ni förresten hur det börjar bli ljusare nu? Kanske är det inbillning, men oavsett så är det ju väldigt härligt.

Magnus hade varit på Ellegalan kvällen innan så han var segstartad, men till slut fick jag upp honom ur sängen. Vi gjorde frukost med bland annat rostad surdegsmacka med Västerbottensost.

Plus rykande hett kaffe och min bästa frukosträtt alltid – stekt grönkål med pocherat ägg, flingsalt och chili. Så gott.

Sedan läste jag i DN om dystopin Trumps USA, och medan Magnus väntade på min del löste han Upp till tretton-korsordet.

Sen kom solen tillbaka igen.

*mamma-solar*

Strax innan lunch gav vi oss ut i solen. Vi tog tunnelbanan till Hornstull.

Sedan promenerade vi över Västerbron i riktning mot Kungsholmen.

Kände mig helt nykär i stan.

Vi lapade lite sol.

Och blickade ut mot Södermalm på andra sidan vattnet.

Sedan vek vi av in mot Kungsholmen och gick hit, till Maxos.

Som är livets restaurang som serverar hummus och falafel. Brukar köpa lunch här varje gång jag varit och simmat (som belöning för att jag orkar träna hehe) men tyckte det var dags att ta med Magnus hit. Han tog en mixtallrik med bland annat hummus och halloumi.

Och jag tog en hummus combo som är så. jävla. god. Alla som bor i Stockholm borde gå hit. Öppet på vardagar + lördag.

Mätta och belåtna fortsatte vi vår promenad in till stan.

Där vi mötte upp Malin, som smsat mig på morgonen och ba “jag skulle kunna dö för en semla, vill du ses?”.

Så vi åt semlor, snackade om hennes brajrökande roomie och råkade stöta på en second hand-butik med 100-tals solglasögon från Celine.

Och några timmar senare var vi hemma, fortfarande mätta efter allt ätande hele dagen. Så vi orkade inte göra middag, och istället dukade vi upp detta goda. Sedan drack vi vin, knaprade på chips och oliver och såg klart hela Vår tid är nu. 

Slut på lördag.

Comments

 1. Madeleine

  Alltså finns fan ingen som kan fånga inomhus-sol som du. Och måste verkligen gå till Maxos nästa gång jag är i Stockholm hör jag!

  1. Eric - smdlnd

   ?? ??
   Ja, verkligen! :)

 2. Rebecca

  helt underbart ju. måste gå till maxos

  1. Eric - smdlnd

   Verkligen!!

Leave a comment