En lördag som kändes som en söndag

I lördags när vi vaknade upp var himmelen blå utanför och lockade på oss.

Efter lite snoozande klev vi upp och gjorde frukost. En riktigt brakfrukost som start på årets första helg.

Smoothiebowl hallon, blåbär och banan, toppat med granola, kokos, mer banan och en klick jordnötssmör.

Croissant såklart, och så toast på surdegsbröd med ost och en klick tomatpesto mellan.

Plus kaffe såklart.

Vi hade inga direkta planer för dagen, så vi hängde mest runt hemma på förmiddagen. Placerade ut en marmorfat som jag köpt Granits rea lite här och var för att se var det passade. Har haft ögonen på detta så länge, med sin oregelbundna form och fina matta marmoryta, men har ännu inte bestämt var hemma det ska stå. Så nu får det stå på vardagsrumsbordet tills vidare.

Vid lunchtid tog vi oss till slut ut i solen, och åkte vi in till stan där vi mötte upp Emma för att gå på promenad längs Kungsholms strand. Det kändes verkligen som en söndag, för så mycket folk var ute samtidigt som en massa caféer hade stängt på grund av Trettondag jul.

Vi tänkte i alla fall att promenaden skulle vara härlig, men det blåste mest och var svinkallt, så när vi kom fram till Hornsbergs Strand smet vi in i värmen på ett av få ställen som var öppna – Çok.

Och köpte varsin falafel- och halloumirulle. Sedan tog vi tunnelbanan till Söder, drack lite kaffe och begav oss sedan hemåt.

Och när vi kom hem var det mörkt igen. Så väldigt januari.

Någon timme senare hade vi gjort middag, i form av Julias vinterpizza! Så himla gott, och enkelt. Med grönkål, tryffelolja och västerbottensost! Recept hittar ni på hennes blogg här!

Magnus approved.

Resten av kvällen spenderade vi i soffan, kollade på Mindhunter och drack varsin Margarita, med Sveriges kanske tjockaste saltkant och somnade tidigt. Som man gör ibland.

Slut på lördag!

Comments

 1. Rebecca

  så himla mysigt.

  1. Eric - smdlnd

   ??

 2. Sandra Leone

  Älskar de här inläggen! Du har ett så bra sätt att berätta om din dag

  1. Eric - smdlnd

   Tack Sandra! ??

 3. Julia

  Åh, kul att ni lagade och åt min pizza. Har själv gjort den typ fyra gånger sedan jag lade ut receptet, så enkel och god, haha!

  Fatet från Granit var superfint, gillar verkligen den ojämna formen. :)

  1. Eric - smdlnd

   Haha åh, samma här. Åt det i måndags igen hehe

Leave a comment