Fredagstips

God förmiddag!

Så himla kul att så många nya verkar ha hittat hit via Trendenser! Hoppas att ni trivs och vill stanna. Jag tänkte bara kika in här och tipsa om lite fina saker jag snubblat över på sistone.

Först ut är bilderna från Hopes senaste kollektion som visades i tisdags på Stockholm Fashion Week. Älskar ju Hope, och nästan varenda look i hela kollektionen. Älskar också att Hope de senaste åren tagit stora steg  i att sudda ut gränserna mellan dam- och herrmode, genom att bland annat märka alla deras plagg i både herr- och damstorlekar. Dels är det kul för att herrmode överlag är rätt trist och mår bra av nya mer vågade silhuetter, och dels för att dela upp kläder efter kön känns så förlegat.

Har sett den här boken, 31 days; a Veganuary Conversation, lite överallt på sistone och är väldigt sugen på att klicka hem den. Är ju någon typ av semivegetarian idag men försöker alltid skära ned på animaliska produkter där det går. Tror verkligen på mer medvetenhet, utan för snäva fack och pekpinnar. Hellre vegansk 70% av tiden än köttätare jämt.

Och sist men inte minst så började jag och Magnus igår med att kolla på Lerins lärlingar på SVT play. Verkligen ett helt fantastiskt program. Ömsom vackert och ömsom brutalt sorgligt. Och det finns ju ingen härligare människa än Lars Lerin. Finns att se här!

Comments

 1. Madeleine

  Men wow vad fett av Hope! Är sådant fruktansvärt VIKTIGT steg och i slutändan är det ju bara kläder ändå. Palla könsnormativitet 2018 liksom. Och den där boken har jag helt missar! Måste verkligen skaffa så fort jag flyttar tillbaka till Sverige MVH Vegan since ’10

  1. Eric - smdlnd

   Ja verkligen, känns på tiden! fler klädmärken borde tänka så!! :)

 2. Sandra Leone

  Har också sett den boken och är också sugen på att klicka hem den men kanske får vänta till min födelsedag ändå!

  Tycker att det är så kul att den typen av medvetenhet sprids nu. Dock tråkigt med folk som kommer med pekpinnar. Alla gör väl sitt bästa efter sina förutsättningar.

  1. Eric - smdlnd

   Exakt! :)

 3. elina

  så bra tips! intressant bok om veganism och så fint omslag! är själv vegan men håller verkligen med dig. hellre att alla människor äter betydligt mindre kött än att ett fåtal är veganer och resten fortsätter frossa i animaliska produkter! lerins lärlingar verkar så fint också, måste se det!

  1. Eric - smdlnd

   Verkligen! Mindre animaliskt överlag känns som vägen framåt :)

Leave a comment