Loppisfynd

Lovade ju att visa vad jag fyndade på loppis helgen.

Här är skörden! För första gången testade vi Elsas 3-ordsprincip, som hon pratade om i podden Billgren Wood (tips tips på bra och intressant podd!) och våra var följande; Brancusi, handgjord keramik och japansk zen. Brancusi, den rumänske skulptör vars museum vi besökte i Paris förra våren, eftersom att det med lite tur går att hitta lite udda och oklara saker på loppisar som påminner om hans minimalistiska skulpturer, handgjord keramik eftersom att det känns som att det aldrig blir omodernt, samt japansk zen, som är något slags allmänt ledord för hur vi vill ha det hemma. En liten brokig mix kanske, men rätt bra riktlinjer att sålla efter.

Först ut har vi denna lilla vas, som Magnus hittade bland bråtet på Myrorna i Skärholmen. Tänker att den skulle kunna vara fin med en liten tistel i kanske.

Vi hittade också denna lite oklara sak som gick in under ledordet Brancusi. Tycker den såg ut lite minimalistiskt skulpturer ut.

Denna skål fick också följa med hem.

På undersidan finns en Made in GDR-stämpel, så gissar att den är gjord i Västtyskland. Tyckte i alla fall mycket om glasyren och tänker att den kan bli fin i ett litet stilleben.

Hittade också dessa två fat i krom. Vet inte riktigt vilket ledord de passar in under men tyckte väldigt mycket om dessa och tänker att de kan vara fina att ha avokadomackor på.

På en av Myrorna inne i stan norpade vi åt oss denna bulliga lilla marmorsak.

Tror det är en liten vas eller skål, men är inte helt säker. Det var lite Brancusi-känsla över den också, så tänkte att den skulle kunna bli fin i ett litet stilleben.

Och sist men inte minst så hittade vi denna på en pysselbutik på Folkungagatan – en kula i solid marmor. Inget loppisfyndat, men däremot ett sånt himla bra kap så den får vara med ändå. 59 kronor betalade vi för den, och har sett liknande (bland annat här) för minst det tiodubbla.

Vad tycker ni, rätt bra fyndat va?

Comments

  1. Isabelle

    Vad fina grejer!! Vet du vad butiken hette där ni hittade marmorkulan i? Så fin!!!

  2. Malin

    wä så fint !

  3. Elsa

    Älskar detta!! ? så fina fynd också! Puss

Leave a comment