Frågor & svar – om Magnus, iskaffe, inspiration

Jättefint! Var köper man vete? (Om det här inlägget)
Det var lite svårare än jag trodde att få tag på, men hittade till slut på Tambur på Folkungagatan. Har man en bra florist tror jag dock att de kan beställa in åt en om man frågar snällt!

HEEEJ! undrar var ni har köpt er porslin?
De är från Bitz, finns på bland annat Mio!

HEJ! Kan inte du skriva ett inlägg om hur du å Magnus träffades? Vill veta mer om er relation!
Har faktiskt skrivit ett inlägg om det, för snart 2 år sedan. Det kryper dock i hela kroppen när jag läser det så här i efterhand pga så cringe, så får kanske skriva en ny version snart.

Vad fina grejer!! Vet du vad butiken hette där ni hittade marmorkulan i? (Om det här inlägget)
Materialbutiken! De har en hemsida också som går att hitta här!

Vilken kaffesort/märke använder du till att göra iskaffe?
Det är lite olika. Ibland gör jag på vanligt bryggkaffe, ibland på färskmalda bönor som jag malt. Rekommenderar dock Lavazza!

Åh, recept på svamppastan tack?
Absolut, kommer här:

 1. Hacka och stek en gul lök i rikligt med olja på medelvärme länge länge tills den blir mjuk och smörig. Tillsätt grädde (brukar höfta med kanske 1-1.5 dl) och låt koka ihop.
 2. Vattna ur skivad svamp i en torr stekpannan och klicka sedan i smör och en pressad vitlöksklyfta. Stek tills gyllene och salta och peppra.
 3. Koka pasta i välsaltat vatten någon minut mindre än vad som står på förpackning och vänd sedan ner i grädden tillsammans med 1/2 dl kokvatten. Låt stå kvar på spisen i ca 1-2 minuter tills såsen kokat in i pastan och rör sedan ner svampen. Riv över lite ost om du vill och är upp!

 

HELT underbara foton och blogg. Får inte nog. Just därför – skulle du inte kunna tipsa om varifrån på internet du hämtar inspiration? Bloggar, hemsidor, etc. Vore vråluppskattat!
TACK! Har haft detta på min to-do-list så länge men det har blivit lite försenat pga funderar fortfarande på bästa sättet att sammanställa det. Lovar dock att få ihop ett sånt här inlägg inom en vecka!

Hej Eric! T A C K for att du bloggar så fint! Bland mina nyårsmål för 2018 står att åka till Malmö på listan. Jag har kollat upp dina inlägg från tidigare Malmö-uppehåll – skulle du kunna göra en liten guide någon gång? Det hade vore fantastiskt. Kram från lilla oslo
Hej och tack själv! Kul med Malmö, älskar verkligen den staden. Har dock varit där lite för lite för att göra en riktigt monsterguide, men ska åka dit om några veckor och hälsa på bästa Saga och Nellie (som nu också bor där), så kan försöka fila ihop en miniguide efter det! Håll utkik!

Comments

 1. Johanna

  Jag tycker ditt inlägg om Magnus deeefinitivt håller måttet fortfarande ?❤️. Tack för din fina blogg och den fina kontakten du upprätthåller med oss läsare också. Jag är väldigt imponerad och alltid inspirerad när jag hänger här! ?

  1. Eric - smdlnd

   Men tack själv! Så kul att du gillar!! ??

 2. Amanda

  Alltså ditt estetiska sinne är ju <3. Har två glasrelaterade frågor: vart hittar en den ljuvliga vasen/burken som du har vetet i? Och dricksglasen som du har kaffe i kan vara de finaste jag sett. Vart kommer de ifrån?

  1. Eric - smdlnd

   Hehe den är faktiskt från Ernst, fast utan det lilla lädersnöre + märkning som hänger med. Glasen är köpta på Stilleben i Köpenhamn och är från japanska Aderia Glass! Kram!

Leave a comment