I lördags timme för timme – tapas & några tips

9.30
Vaknar upp till ett hem som ser ut som en underlig konstinstallation pga hänger vita skjortor överallt. Vi har inga taklampor hemma så krokarna i taket används istället till tvättupphängning, och inte sällan brukar de hänga kvar några dagar för länge. Tar mig i kragen (hehhh) och plockar ner dem, och plockar och fixar lite hemma medan jag väntar på att Magnus ska vakna.

10.30
Magnus är vaken och vi har fixat frukost. Rågbröd med västerbottensost, yoghurt med granola, bär och kokosflingor, juice och croissanter osv. Gott. Vi äter, tittar på Nyhetsmorgon och läser DN simultant.

11.30
Har fixat och donat hemma och gör oss i ordning för att åka ut i vinterrusket. Passar på att vattna växter medan Magnus duschar. Hur sjukt att vårt olivträd verkar klara vintern? Trodde varken vi eller blomsterhandlaren som lät oss köpa det för 200 spänn. Hoppas hoppas att inte februari och mars tar knäcken på det bara.

12.45
Går på schtaun med Magnus. Bläddrar i tidningar på Papercut, kikar på skor på Nitty Gritty och går en sväng på Humana vid Mariatorget.

13.45
Äter en sen dumplinglunch på Steam.

14.30
Har hunnit ta tunnelbanan till Kungsholmen för att besöka vintagebutiken Swedish Nature Co. som vi blivit tipsade av vår kompis Amos. Bakom ligger Elin, som drev Bodil Vintage i Midsommarkransen förut. Hittade så mycket fint, bland annat en vas som fick följa med hem (ska visa imorgon). Ligger på Fridhemsgatan 64 för er som vill kika förbi!

15.30
Har traskat över till Vasastan och till Café Ritorno för äta semlor tydligen ska vara innerstans bästa. Är inte ensamma om den idén, men 20 minuter senare hade vi lyckats roffa åt oss varsin semla + sittplats.

19.00
Missade några klockslag men vid 19 har jag och Magnus hunnit hem och gjort middag i form av tapas. Vi åt det förra helgen med Magnus föräldrar och blev så himla sugna på att äta det igen. Vitlöksstekt svamp, quesadillas med fetaost, salsa, aioli, manchego och så oliver till mig och salami till Magnus. Och så piementos de padróns, som var så jävla gott och enkelt att göra själv?

21.00
Avslutar lördagen med att gå på bio på Sagabiografen. Såg The Post med Meryl Streep och tyckte den var väldigt spännande om än lite väl amerikansk. Men Meryl Streep är alltid Meryl Streep såklart.

Slut på lördag!

Comments

 1. Moa Håkansdotter

  Vad sådana här inlägg är roliga att läsa! Och håller med Elina – vad otippat att skjortan i taket ändå gjorde sig fint i alla fall på bild :)

  1. Eric - smdlnd

   Åh, vad kul att du gillar! ?

 2. elina

  Oväntat fint med kläder som hänger i taket ändå! Även om det kanske inte är så praktiskt

Leave a comment