Sushi Sho

Hej på er! Kom på i söndags att glömt att visa er en sak.

Nämligen när jag för drygt en månad sedan var här. På Sushi Sho!

Fick ju ett besökt i julklapp av ← han till vänster ← i den här boomerangen. Vi har ju aldrig varit på en Michelin-restaurang förut, så han tyckte att det var dags. Hoppas ni kan stå ut med ett extremt nördigt inlägg med många bilder på många rätter, för det är vad som kommer här.

Sushi Sho serverar en Omakase-meny, vilket betyder typ kockens val. I detta fall innebar det ungefär 15 rätter, några sashimis, några smårätter och några nigiris. Först ut var denna lilla sashimirätt som bara smälte i munnen.

Följt av en rätt gjord på rättika, och en på bläckfisk.

Därefter kom det som var en kvällens absoluta höjdpunkter – denna sojagravade äggula. Kan ha varit bland det bästa jag ätit i livet.

Sedan följde några serveringar av sushi. Med lax, sill och tonfisk. Missade att fota några pga var lite drunk på sake, men det kan ni nog leva med :))

Vi hade nämligen valt till ett sakepaket, så med jämna mellanrum kom en sommelier ut med flaskor och koppar och glas av olika sorter speciellt utvalda för varje rätt.

Till exempel till detta onsen tamago (typ en 63-graders ägg) kom den i askar av cederträ.

Och sist av allt fick vi en tonfisktartar (som om möjligt var ännu bättre än det gravade ägget men som jag ändå lyckades glömma att fota) följt av denna lilla mochiglass med smak av kola.

Så himla bra kväll, så himla bra julklapp. Kan 100% rekommendera!

Comments

  1. […] någon gång mitt i månaden var vi på Sushi Sho. Det var min julknapp från Magnus och faktiskt helt […]

  2. sparris

    Jag var där i höstas och det var Så. Sjukt. Bra!

Leave a comment