3 köp på bokrean

En tisdag för några veckor sedan trotsade jag iskylan och traskade till Adlibris Market efter jobbet för att fynda på bokrean. Tre böcker fick följa med hem, vi kikar på vilka det blev:

Först ut är denna kokbok som jag nämnde lite förra veckan – Ett stekt ägg är också middag av Siri Barje. Älskar ju hennes instagram (vem gör inte?) så inte så konstigt att jag även gillar denna bok starkt.

Bra och snabba recept, allt veg och kloka tankar kring mat. Typ om balans, att äta det man gillar och tycker är gott och göra så gott man kan. Stort tips!

Bok nummer två är en skönlitterär i form av Samtal med vänner av Sally Rooney. Boken beskrivs ungefär såhär:

“Frances är en skarp och distanserad student och praktikant hos en litterär agent i Dublin. Hennes bästa vän och före detta flickvän är den vackra och självupptagna Bobbi. Under en poesikväll träffar de fotografen Melissa och hennes skådespelande man Nick. Frances imponeras mot sin vilja av det äldre paret och det som börjar som en ironisk och oskyldig flirt med Nick leder snart till en djupare relation. Ett skådespel av skiftande lojaliteter och kärleksförbindelser byggs upp mellan de fyra och när relationerna med Nick, Frances olycklige far och Bobbi börjar skaka får Frances allt svårare att behålla sin kyliga distans.”

Är faktiskt drygt halvvägs igenom denna och är hittills rätt nöjd. Har haft lite stolpe ut den senaste tiden gällande böcker, har läst många som inte riktigt sugit sig fast men som inte heller varit så pass dåliga att jag velat sluta läsa dem. Hur som helst, återkommer när jag är färdig om vad jag tyckte!

Och sist av allt har vi denna skapelse – De polyglotta älskarna av Lina Wolff. Har hört så mycket gott om den och med bakgrundstexten “I denna vindlande romanväv står mannens blick på kvinnan i centrum – men också förförelsen och förödmjukelsen, älskarnas hjärtskärande tillstånd, och drömmen om förståelse.” kunde jag inte låta bli att köpa hem den.

Leave a comment