5 dagar, 5 frukostar

Förra veckan var den första fulla veckan då solen var uppe varje dag när jag klev upp. Då passade jag på att dokumentera mina frukostar. Som ni vet så tycker jag att det är dagens bästa mål, oavsett vardag eller helgdag. Vi tittar:

På måndagen åt jag rostat bröd med västerbottensost, kaffe och juice (med lite riven ingefära i) plus yoghurtbowl med jordnötssmör, kokos och det jag hade kvar av chokladgranolan från dagen innan. För övrigt ett så bra tips om man inte gillar smulorna som blir kvar i botten av granolapaketet. Bara att hälla ner det i en stekpanna, klicka i lite honung och strö över kakao. Blir en extra lyxig frukostingrediens av sånt som man annars kanske bara slänger.

På tisdagen åt jag avokadotoast. Denna gång på surdegsbröd som jag stekt lite i olivolja. Blir så mycket godare än att bara rosta i brödrosten och tar på riktigt bara 2 minuter mer. Avokadon toppade jag med vattenkrasse och till drack jag kaffe och en väldigt grön juice jag köpt på extrapris. Överlag en väldigt grön frukost.

Dagen efter fortsatte jag få ett (hyfsat) grönt tema med scrambled eggs enligt recept från Siri Barjes kokbok Ett stekt ägg är också middag, som jag köpt på bokrean. Hackade upp två vissna salladslökar som låg i kylen, fräste lite lätt i en klick smör och kläckte i 2 ägg. Blev supergott med lite vattenkrasse på och den halva avokado som var kvar från dagen innan.

På torsdagen gjorde jag en smoothie på banan, hallon, blåbär och lite ingefära och delade en rågbrödskiva i två. Den ena fick ett lager cream cheese + det sista från vattenkrassen jag hade kvar, och den andra ett lager hummus plus soltorkad tomat. Och så kaffe såklart.

Och sist men inte minst fredag. Då åt jag yoghurt med granola och färska bär, plus glödkaka som jag och Magnus köpte i Åsele i somras. Himla gott det med.

Comments

  1. Flora

    mmmmmm mamsen gillar!!!!

    1. Eric - smdlnd

      Hahah ?

Leave a comment