8 klockslag, en söndag

10.46
Vaknar lite lätt bakfull efter alldeles för få timmars sömn av solen som strålar in genom fönstrena.

10.58
Skrapar ihop en bakisfrukost av det vi hade i kylskåpet. Äggröra, grapefrukt med mynta, juice med ingefära i och så kaffe. Piggnar till lite, men tror mest att det är pga jag hade så mycket ingefära i juicen så att det brann i halsen.

12.28
Har äntligen tagit mig ut i solen och  n j u t e r  av att det nästan är vår. Går runt bland små butiker i Midsommarkransen, mammasolar mot husväggar och sånt där.

12.43
Har vandrat bland grusiga gator till Telefonplan, där husen är så fint funkis.

12.59
Äter frukost nummer 2 på A.B. Café som nog är mitt absoluta favoritcafé i Stockholm. Vi lyckades norpa åt oss platser vid deras finaste i grön marmor och fick vår meny serverad på en liten bricka i krom som jag blev helt kär i. Ska försöka hitta en liknande själv och börja äta frukost i sängen oftare tror jag.

14.53
Har tagit bussen till IKEA för att köpa gardinlängd till vårt vardagsrum. Lovar att visa er snart snart hur det blev.

17.04
Hemma igen och har hunnit ligga i soffan i några timmar. Jag läser i min bok och Magnus spelade mobilspel i soffan bredvid.

18.41
Äter middag! Medan det fortfarande är ljust! Tyckte det var helt sjukt faktiskt, och nu drygt två veckor senare är det så varje dag. Kan fortfarande inte fatta av vi överlevde vintern. Vi hade gjort gjort lite meze, med tabbouleh, hummus, falafel och halloumi.

Samt detta, som är mitt senaste matobsession – Kashk-e Bademjan! En röra på aubergine och valnötter som är såå god.

Görs såhär: Skiva en aubergine. Salta, låt ligga i ca 20 min för att vattna ur och stek sedan gyllene på mellanhög värme. I samma panna steker du sedan 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor tills mjukt, 1/2 tsk gurkmeja och 1/2 msk färsk hackad mynta och stek lite till. Lägg sedan ner auberginen igen tillsammans med 1/2 dl vatten och låt puttra under lock i 10 min. Mixa sedan 1 dl valnötter i en matberedare, tillsätt aubergineröran och en klick yoghurt och mixa sedan slätt. Ät med t ex falafel eller gott bröd!

Sedan tog jag inga mer bilder den dagen, så inlägget får sluta där. Hoppas ni får en fin långfredag!

Leave a comment