En söndag i solen

Förra söndagen hade jag en sån himla perfekt helgdag. Vi kollar!

Vi vaknade tidigt men utvilade av solen som sköljde in i lägenheten.

Och så dukade vi upp en väldigt gröngul frukost. Råsaftsjuice med bland annat spenat och ingefära, avokadomacka med svartpeppar på rågbröd, äggröra och yoghurtbowl med banan, kokos och kakaogranola.

Perfekt helgfrukost om ni frågar mig.

Sedan stökade vi runt hemma och vattnade blommor, tvättade ansiktet och plockade och städade. Precis som vi gör nästan varje helgdag numera. Tycker dock väldigt mycket om det. Blir lite som en vana och liksom lite meditativt. Att ta igen det som inte hinns under veckan.

Vid elvatiden hoppade vi dock på tunnelbanan och åkte till Örnsberg för att möta upp den här fina – Emma!

Vi hade tänkt att gå längs vattnet men när vi kom ner till småbåtshamnen såg vi att Mälaren fryst och folk var ute och gick på isen.

Så vi hakade på och vandrade ut i solen. Gick omkring och var i en mindre chock. Pekade på Örnsbergs klippor och sa till Magnus “Där brukar vi bada på sommaren!!” som om jag aldrig gått på is förut. Vilket jag ju såklart gjort pga uppväxt i Västerbotten.

Vi satte kurs mot öarna vi brukar spana på när vi ligger på klipporna på somrarna.

Och gick runt bland upptrampade stigar och övergivna pimpelhål.

Lelle jag :)

Sedan fortsatte vi vidare en annan ö vid namn Lindholmen.

Där vi fortsatte utforskandet.

Bland annat fanns en sån himla fin gammal kollogård som tydligen går att hyra på sommaren. Vi kikade in i rutorna och fick flashbacks from the past. Magnus jobbade som lägerledare förr och bodde på ön Norrbyskär utanför Umeå några veckor varje sommar.

Sedan vände vi tillbaka ut på isen. Mammasolade lite.

Och gick tillbaka mot land.

I Vinterviken stannade vi till på caféet för kaffe plus semla. Kändes nästan som att vi varit ute i skidbacken, med rosiga kinder och kalla nästippar.

När vi kom ut igen öste snön ner och vid Trekanten såg det ut som en vinteridyll med stora grytlappar till snöflingor och folk som åkte skridskor i full kareta.

Kolla så fina!

Vi tittade en stund på folket som swischade förbi, och sedan vandrade vi vidare till Liljeholmen och vinkade hejdå till Emma.

Och så åkte vi hem och gjorde ramen, som jag ju dokumenterade i det här inlägget.

Och som vi sedan åt till middag! Sedan tog jag inga mer bilder för det vi gjorde resten av kvällen var att dammsuga, ligga med varsin mobil i soffan och somna strax efter tiosnåret.

Slut på söndag.

Comments

  1. elina

    Åh det ser ut som en helt perfekt söndag ju!

Leave a comment