En söndag – museibesök & fler ramenförsök

Godmorgon! Eller kanske snarare godkväll, eftersom jag skrev detta inlägg igår. Har haft en sån himla bra helg men är helt slut efter alldeles för få timmar sömn. Ska visa er så småningom, men tänkte att vi idag hoppar bak i tiden till förra söndagen.

Då vaknade jag och Magnus upp sent sent, med den här utsikten och lite lätt slitna efter en kul lördagkväll.

Så när vi väl klev upp gjorde vi det godaste vi kunde tänka oss en bakisdag – bakade ägg!

 

Det blev så gott, och var himla enkelt. Först skopade vi ner lite tomatsås i två ugnsfasta formar. Sedan kläckte vi i ett ägg och rev över pecorino. Stekte också varsin skiva bröd i lite olivolja att doppa med. Och så kaffe plus apelsinjuice med ingefära i till.

 

Perfekt en morgon när ens sinnesstämning var denna ↑

Efter frukost började ju helgdagen. Jag tog en dusch, vi plockade och städade lite, och så satte jag mig vid datorn skrev detta inlägg!

När klockan var 14 var vi dock ute ur lägenheten och inne i stan.

Vi skulle nämligen hit, till Bonniers Konsthall, för att kolla in deras senaste utställning.

Det är Jens Fänge som ställer ut, och efter att sett Beatas bilder därifrån för några veckor sedan tänkte vi att det kunde vara kul.

Tycker det är så fint på utställningar när verken liksom får växa in i rummet och verkliga ta över. Det kändes som att hela uställningsalen var ett enda stort konstverk.

Vi spatserade runt ett tag tills vi kände oss nöjda.

Och landade till slut i att våra favoritverk var dessa två.

Sedan kollade vi lite på museishopens bokrea och tog en vända i konsthallens biblioteket, som jag aldrig riktigt fattat vad den är till för. Men fin är den i alla fall.

Efteråt gick vi en vända i några butiker kring St Eriksplan och Odenplan innan vi till slut hamnade på Café Pascal där vi tog varsin kopp kaffe.

Någon timme senare hade vi hunnit hem, vilat en stund och sedan svängt ihop ännu ett försök ramen.

Utgick från detta recept såklart, men denna gång med bland annat smörstekt minimajs, buljong på shiitake och Kung Markattas Umamibuljong och en ny typ av nudlar som var snäppet bättre än de vi testat gången innan men som ändå inte riktigt höll hela vägen fram. Jakten fortsätter alltså.

Sedan däckade vi i soffan framför SVT-play och med det så var den söndagen slut!

Comments

  1. […] Vi promenerade några hundra meter till A.B. Café för lite energipåfyllnad. Deras bakade ägg är +++++. Har försökt mig på detta själv hemma tidigare om ni minns? […]

Leave a comment