En statusuppdatering + vad jag gjorde förra lördagen

Godmorgon! Hur mår ni? Med mig är det helt okej. Har haft några veckor av både mycket jobb och mycket annat som börjat ta ut sin rätt, och trots en helg som varit väldigt lugn är jag helt slut, både i kropp och knopp. Dessutom vaknade jag upp till ett snölandskap, precis när det kändes som att våren var på ingång. Oh well. Som tur är så är veckan som kommer en kort en, och över påsk stannar vi kvar i Stockholm och har tänkt göra absolut. ingen. ting. Ska bli så härligt. Tänker ligga och pilla mig i naveln och sträcktitta på serier på Netflix. Tror det kommer bli bra.

Hur som helst. Tänkte att vi kan kolla vad jag gjorde förra helgen, eftersom som jag inte hunnit med att visa. Vi kikar:

Då vaknade jag och Magnus upp av sol, som det varit nu några helger.

Vi dukade upp frukost.

Yoghurt med granola och basilika (såå gott, rekommenderar  s t a r k t ) och toast med avokado, vårlök och citronzest som vi åt medan vi bläddrade igenom morgontidningen.

Drack en massa kaffe också såklart, eftersom att det var en sån typ av morgon.

Någon timme senare lockade solen utanför, så vi klädde på oss och gav oss iväg in mot stan.

Vid Hornstull klev vi av tunnelbanan och traskade ner mot Årstaviken. Folk var ute och spatserade på isen som några sjuka jävlar och jag gick på land och tänkte att någon när som helst skulle plumsa i.

Som tur var så gjorde ingen det, och vi vandrade vidare.

Förbi båtar och presenningar i fina färger.

Hela vägen till Skanstull där vi vek av upp mot bebyggelsen igen.

Vid Ringvägen slog vi oss ned utanför Reggev Hummus för att äta lunch.

Vi ångrade oss dock rätt snabbt och satte oss inomhus istället. Jag köpte en hummustallrik med aubergine- och tomatgryta och Magnus en variant med pinjenötter. Frustade som en liten gnu vid första tuggan pga så himla gott. Bästa hummusen jag ätit tror jag.

Mätta och belåtna tog vi en vända på staun. På Aesop för att köpa lite schampoo (gick omkring och luktade på krämer i en kvart och ba) och på Tambur för att kolla badrumsinredning.

<3

Vid fyratiden när vi kom hem igen lyste solen fortfarande in med full styrka.

Jag packade upp dagens fynd.

Två nya handdukar till badrummet, plus en skål i grön marmor som kostade ynka 200 kronor. Sånt kap!

Sedan lade vi oss i soffan och såsade, spelade mobilspel och läste lite medan solen kröp sig lägre och lägre ned på väggarna. Några timmar senare pussade jag Magnus hejdå och hoppade på tunnelbanan till Ropsten.

För att hälsa på min kollega Jenny, som bjudit in till middag hemma hos sig på Lidingö. Hade så himla trevligt och vi åt bland annat vongole och gino och avslutade kvällen med fuldans först i hennes vardagsrum och sedan på Club Backdoor. En sådan himla bra kväll och natt och tidig morgon.

Leave a comment