Min hudvårdsrutin – mars 2018

Länge sedan det skrevs om hudvård på den här bloggen tycker jag! Det har sina förklaringar då jag fick en liten konstig hudåkomma i julas som gjorde att jag inte vågade mig på för mycket med syror och annat kul, men nu så här några månader senare har hudvårdsnörderiet kickat igång. Så jag tänkte visa min hudvårdsrutin just nu. Franskt och koreansk. vi kollar:

Tvättar gör jag just nu med Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil och Rich Moist Foaming Cleanser. Den första är en oljebaserad rengöring som jag använder först i min rutin på kvällen för att lösa upp SPF och oljebaserat smuts, följt av nummer två som är en vattenbaserad rengöring som tar resten. Orkar jag tar jag en vända med micellärvatten efteråt (denna är bäst) och på morgonen använder jag endast den vattenbaserade rengöringen.

Efteråt använder jag någon av dessa två toners – Supple Preparation Toner från Klairs eller Lotion P50 från Biologique Recherche. Klairs-tonern använder jag varje morgon och varannan kväll och är min absoluta favorittoner när det kommer till fukt. Den är lite tjockare, nästan som en essence, och gör ansiktet superplumped. BR-tonern innehåller en mix av BHA, AHA och PHA-syra och är enligt mig den kanske bästa syratonern som finns. Använder den ungefär varannan dag och på kvällen.

När det kommer till serum har jag ytterligare en Klairs-favorit – Rich Moist Soothing Serum. Det är ett lugnande, rent fuktserum som jag använder både varje morgon och varannan kväll efter att jag använt Lotion P50. De kvällarna lägger jag även serumet Dermapore från Biologique Recherche som minskar porer och balanserar talgproduktionen.

Varannan kväll, dvs då jag inte använt Lotion P50, använder jag denna – ByWishtrends Pure Vitamin C 21.5 Advanced Serum. Det är mitt senaste tillskott i badrumsskåpet (eller egentligen i kylskåpet, då det måste förvaras där för att inte bli dåligt) och är ett serum som innehåller hela 21% C-vitamin. C-vitaminet hjälper till att jämna ut hudtonen, läka gamla ärr och skydda mot fria radikaler (som exempelvis luftföroreningar och sånt). Älskar detta, och älskar hur det pirrar i hela ansiktet vid applicering.

Som nattkräm använder jag sedan Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask. Denna mask är min absoluta favorit just nu. Den återfuktar massor, har en superhärlig konsistens och doft och gör att man vaknar upp morgonen efter med ett jätteglow.

En annan produkt som räddat min vintertorra hud är denna – Cold Cream från franska Avène. Det är en riktigt fet ansiktskräm som blir som barriär mot kylan så här års (vet ärligt inte hur jag hade klarat -15C utan denna) och är dessutom ett riktigt kap som kostar drygt 80 spänn på Apoteket.

Sist men inte minst så måste jag ju också tipsa om denna BB-cream från Klairs – Illuminating Supple Blemish Cream. SPF40, precis lagom täckning och i en fin tub. På gränsen till ljus kanske, men det funkar ju så här års.

Och det var det, min hudvårdsrutin just nu!

Leave a comment