Vårt vardagsrum

Godmorgon så här på påskafton! Och välkommen hem till mig!

Tänkte visa hur vårt vardagsrum ser ut numera, eftersom vi flyttat om lite de senaste månaderna. Senast jag gjorde ett sånt här inlägg var i september 2016, när vi bara bott här i några månader. Väldigt intressant att se hur annorlunda det ser ut nu jämfört då, hur färgtonerna gått åt det varmare hållet och hur ett nästan helt annat hem fått växa fram.

Hur som helst, tillbaka till nutiden. Vi har ju nämligen satt upp en gardin! Tyckte det blev så fint i sovrummet (om ni minns?) så fick bli en likadan i vardagsrummet. Tanken från början var att jag ville att piedestalerna skulle stå framför gardinen, och att den skulle täcka ett fult vattenrör, men det blev lite väl mycket showroomkänsla över det hela så fick tänka om.

Så istället fick de en plats här, bredvid fönstret. Blev väldigt fint med tanke på hur ljuset faller tycker jag. Den mörka vasen på den högre piedestalen budade jag som sagt hem på Bukowskis för några veckor sedan, och vasen med de torkade växterna är egentligen en karaff från H&M Home. Loppisfynden i fönstret är från tidigare i våras, och tavlan på golvet är av Liv Larsson och köpt förrförra året på Konstfacks julmarknad.

Framför gardinen fick istället vår gamla svärmorstunga stå, i en ny vas från Granit. Lampan bredvid är Magnus gamla från hans första lägenhet, men som vi i höstas klädde in i lera och målade svart.

I vardagsrumsdelen av rummet ser det ut så här. Soffan är en Karlstad från IKEA, men med en ny klädsel från Bemz. Ullfilten är från Granit och en födelsedagspresent från min pappa, och kuddarna i soffan är från H&M Home.

I hörnet under stegen, som är köpt på en antikhandel några mil utanför Umeå, var tidigare en sladdhärva som nu fått gömmas i en låda, och under teven står vår tidningssamling plus en glasvas av Ida Gullikson, också den köpt på Konstfacks julmarknad.

På vardagsrumsbordet, som jag budade hem för 500 kronor på Bukowskis, har vi också stuvat om lite. Marmorfatet från Granit har fått sällskap av mina ljusstakar från Hein Studio och en nygammal bok som tidigare legat i en av tidningshögarna.

I fönstret står en vas med vetestrån som jag köpte innan jul men tycker passar lika bra nu som då. Marmorkulan framför är från en hobbybutik på Folkungagatan här i Stockholm (och kostade typ 59 spänn? Sjukt kap).

Mattan är från IKEA och heter Lohals, sittpuffen är köpt på Rusta för några år sedan och fladdermusfåtöljen köpte jag och Magnus på IKEA när vi först flyttade ihop. Själva sitsen var ursprungligen gul och i canvas, men min mamma hjälpte mig att sy en ny i konstskinn. I vår lilla bokhög i fönstret (som bara växer sig större och större) har jag sorterat om lite efter färg.

Och det var det, vårt vardagsrum! Hoppas ni gillar!

Comments

 1. […] så visade jag vardagsrummet i vår förra […]

 2. Lotta

  Hej! Jättefint! Jag undrar vilken färgkod ni har på väggarna? Gillas!

  1. Eric - smdlnd

   Tack! Vet tyvärr inte då det var den befintliga väggfärgen när vi flyttade in. Men skulle säga att det är en ljust grå som drar lite mot grönt/gult, hoppas det hjälper något i alla fall! :)

 3. Moa Håkansdotter

  Så fint!

  1. Eric - smdlnd

   Tack!! :)

 4. Julia

  Så fint! Tycker ni lyckats få det att känns både personligt och enhetligt på samma gång, en kombination som inte är helt enkelt. Älskar också det auktionsfyndade soffbordet, vilket kap!

  1. Eric - smdlnd

   Åh tack Julia, vad glad jag blir!
   Ja verkligen, ett av mina bästa fynd!! ☺️

 5. elina

  wow vad fint! Blev så sugen på att möblera om nu

  1. Eric - smdlnd

   Tack Elina!! ☺️

Leave a comment