Aprils sista söndag – en superfrukost, Scandwich & jamaicanska tacos

Godmorgon!

Hoppas ni har en härlig valborgshelg! Själv så jobbar jag idag, men ikväll när jag slutat ska jag och Magnus möta upp vår Umeå-kompis Mimmi och hennes vänner som är här i Stockholm över helgen och förhoppningsvis hitta på något lite valborgigt eftersom att morgondagen är en röd dag. Hur som helst, jag tänkte att vi tittar på vad jag gjorde igår. Nästintill så nära realtidsbloggning som det går, utan att vara i realtid dårå.

Vi vaknade i alla fall vid tiotiden lite halvsega efter att ha druckit cava för 69 kronor/glaset på Magnolia kvällen innan. Hurtiga som vi är dock så gjorde vi i ordning frukost.

Jag hade fått Pom & Floras kokbok “Frukost hela dagen” av Magnus föräldrar i en tidig födelsedagspresent (hallå hur nice?) så vi kokade ihop en riktig brakfrukost. Toast på croissant med västerbottensost, grapefrukost och en egen variant av deras supergoda 50/50-bowl med chiapudding (vi gjorde dock vårt egna recept på den som jag faktiskt fortfarande tycker är bäst), yoghurt, nötkross och tahini- och lönnsirapskräm. SÅ gott.

Mitt trötta frukostsällskap, som inte hade sovit många timmar.

Vi åt och läste igenom söndagens DN.

Och sedan hoppade vi på tunnelbanan in till stan för att ta en kaffe med Magnus föräldrar som varit i Stockholm över helgen. Efteråt åkte vi hit, till Midsommarkransen.

Eftersom vi skulle testa ett nytt lunchställe som just öppnat där – nämligen Scandwich.

Som man hör på namnet så serverar de mackor, och har tidigare ett café i Malmö men nu alltså även här.

Vi beställde varsin, plus en skål pommes frites att dela på.

Jag tog en vegansk med bland annat jordärtskocka, timjan och dragonmajonnäs som var så god.

Sedan promenerade vi runt i Kransen och Aspudden. Bland annat förbi Aspuddens Bokhandel där vi bläddrade i brödböcker, då jag fått för mig att ge mig på surdegsbak igen.

Någon timme senare hade vi mött upp Emma i Liljeholmen, handlat middag och åkt hem. Magnus fick ett ryck och bestämde sig för att putsa fönster.

Medan så fixade jag och Emma mat i form av detta goda ↑

Nämligen Jerk Tacos, som är en slags jamaicansk tacos. Magnus hade fått en burk mangosalsa i ett bud till jobbet, och eftersom jag inte är sen på att testa nya tacosorter köpte vi hem Oumph, avokado, tortillabröd med kokos och kryddorna som behövs till en jerk-blandning (gjorde enligt detta recept, tips tips)

Väldigt gott var det, men tror jag ska göra en egen mangosalsa nästa gång.

Sedan åkte Magnus och Emma in till stan för att se Avengers på bio, men det ville inte jag så jag stannade kvar hemma, skrev ihop det här inlägget och såg en halv säsong av The Office. Bra slut på en bra dag!

Leave a comment