En lördag & söndag i april

Godmorgon! Vi tittar på min helg. Jag och Magnus vaknade som vanligt av solen. Vi låg länge och drog oss, eftersom vi för första gången på länge inte hade några riktiga planer.

Till slut orkade vi oss upp i alla fall. Dukade fram frukost.

Kaffe såklart.

Plus detta goda: yoghurt med rabarberkompott (hur gott?) och äggröra med krasse och picklad chili (HUR gott?!).

Efter att vi ätit frukost ställde jag mig i köket och svängde ihop en deg. Har velat testa göra bröd i gjutjärnsgryta .

 

Och sedan medan brödet jäste åkte jag och Magnus hemifrån.

Och åkte på loppisrundor långt ute på tunnelbanelinjerna. Först i Skärholmen på Myrorna och sedan i Skarpnäck på Möjligheternas hus. Gjorde inga jättefynd tyvärr, men trevligt ändå.

Tillbaka inne i stan stannade vi på Café Pascal på Söder för lite energipåfyllning.

När vi kom hem igen packade vi upp loppisfynden. Fyra tallrikar i glas, plus en Eva Solo-skål i krom med en liten märkning i mitten som jag trodde skulle gå bort med lite aceton men som visade sig var lasrat. Men men, betalade totalt 100 kronor för rubbet så helt okej ändå. Och tänker att skålen kan få bli en nyckelskål istället.

Efteråt gjorde vi middag, med burrata med krutonger på zucchinibädd till förrätt.

Och tryffelfylld pasta till varmrätt.

Morgonen därpå vaknade vi upp till sol. Vi svängde ihop frukost igen.

Bland annat med mitt nya bröd, som blev så bra? Ska fila vidare lite på receptet och sedan dela med mig här tänkte jag. Håll utkik.

Resten av förmiddagen spenderade vi i soffan och planerade inför vår Antwerpenresa. Bokade restauranger och kollade på gallerier och butiker vi ville besöka.

På eftermiddagen började det dock krypa i benen, och vi åkte in till stan. Gick på Bonniers Konsthall för att kolla på utställningen av Maria Bonnier Dahlins stipendiater.

Älskade verkligen neoninstallationerna av Lap-See Lam. Gå dit hörni, fritt inträde dessutom!

Sedan gick vi ut igen och möttes av våren som sipprade upp ur marken.

Bra helg!

Comments

 1. Betty

  Först å främst, tacktacktack för en fantastisk blogg! Älskar ditt sätt att skriva och alla vackra bilder! Sen undrar jag, hur gjorde du rabarberkompotten? Lät väldigt gott så blev sugen att testa själv!

  1. Eric - smdlnd

   Åh vad kul, tack! :)
   Jag gjorde helt enkelt så att jag skalade och skar en rabarberstjälk i bitar, ca 2 cm långa. Sedan kokade jag det i några minuter tillsammans med en skvätt vatten och lite socker tills det började mjukna. Mot slutet rev jag i lite ingefära, typ en bit på ca 2-3 cm. Svårare än så är det inte! :)

 2. sparris

  Men nu måste jag fråga igen. Håller kaffet sig verkligen varmt bra i en Chemex? Om man som jag brygger koppvis värmer en ju koppen och filtret innan? Men denna? :)

  1. Eric - smdlnd

   Hmm ja det beror på. Upplever att kaffet kyls snabbare i glaskaraffen är i t ex en mokabryggare, men tycker sällan det är ett problem. Vill man så kan man ju förvärma själva bryggaren och filtret även i en Chemex, eller så får man brygga mindre satser åt gången :)

 3. Alma

  Får jag fråga vart ert matbord är ifrån? Så himla fint!

  1. Eric - smdlnd

   Tack!! Det är ett loppisfynd från fyra år sedan! ☺️

Leave a comment